• atatürk üniversitesi
GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Kasım 2026 23:37

Gecenin en soğuk yeri Palandöken oldu

Gecenin en soğuk yeri Palandöken oldu
Ülkemizde gece ölçülen en düşük sıcaklık Erzurum’da gerçekleşti. Termometreler Palandöken’de-2.8’i gösterirken, Mersin’in Silifke ilçesi 22 dereceyle en sıcak yer oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından: 03.11.2026 18:00 ile 4.11.2026 06:00 saatleri arasında gerçekleşen en düşük sıcaklıkları paylaştı. Buna göre; termometreler Erzurum Palandöken Doğu Anadolu Gözlemevi’nde -2.8’i, Ardahan’ın Göle ilçesinde -1.4’ü, Van Çaldıran ilçesinde -0.6’yı, Kars merkezde -0.4’ü ve Van’ın Saray ilçesinde -0.2’yi gösterdi.

22 derece ile Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu açıkları ülkemizde kaydedilen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.