• atatürk üniversitesi
EKONOMİ
Yayınlanma : 11 Aralık 2025 07:32
Düzenleme : 11 Aralık 2025 07:33

Erzurum’un deterjan fabrikası projesine KUDAKA desteği

Erzurum’un deterjan fabrikası projesine KUDAKA desteği
Erzurum sanayisi için stratejik adım: Deterjan fabrikası fizibilite projesi başlıyor.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2025 Yılı Fizibilite Desteği Programına Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan "Deterjan Fabrikası Fizibilite Projesi" destek almaya hak kazandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen sözleşme imza törenine; Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve projeden sorumlu kurum yetkilileri katıldı.

Erzurum’da kurulması planlanan deterjan üretim tesisine ilişkin ekonomik, teknik ve finansal analizlerin yapılmasını amaçlayan proje, ilin sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve imalat sektöründe yeni yatırım alanlarının oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Proje kapsamında hazırlanacak fizibilite raporu ile yatırımın maliyet-etkinliği, kapasite ihtiyacı, mimari-statik-mekanik proje gereklilikleri ve makine ekipman yerleşim planı detaylandırılacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla, Erzurum’da deterjan üretimi alanında kurulacak fabrikanın uygulanabilirliği bilimsel ve teknik temellere dayandırılmış olacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, proje ile ilin ekonomik yapısının çeşitlendirilmesine katkı sunmayı hedefliyor. Hazırlanacak fizibilite raporu, Erzurum’da imalat sanayisinin gelişimi açısından stratejik bir başlangıç niteliğinde. Yatırımın hayata geçirilmesi ile birlikte istihdam artışı, yerel üretim kapasitesinin yükselmesi, genç nüfusa yönelik iş fırsatlarının oluşması ve kentten göçün azalması bekleniyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er11 Aralık 2025 22:57

    Belediye deterjan üretecek hani devlet üretimden çekilecek diye fabrikaları sattınız sonunda deterjan fabrikası açtınız. Oldu olacak hamamda açın vatandaşın sırtını köpürtün.