• atatürk üniversitesi
EKONOMİ
Yayınlanma : 07 Kasım 2026 09:05

Atıl araziler üretime kazandırılacak

Atıl araziler üretime kazandırılacak
Erzurum’da TAKE Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda, atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve bitkisel üretimin artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Erzurum, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında düzenlenen önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Sektör temsilcileri ve yetkililerin bir araya geldiği toplantıda, tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve atıl arazilerin üretime kazandırılması hedefleri ön plana çıktı.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, İl Müdürü Alpaslan Kenger ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu'nun açılış konuşmalarıyla başladı. Bölge tarımı ve ülke ekonomisi açısından stratejik öneme sahip konuların ele alındığı buluşmada, tarım arazilerinin etkin ve sürdürülebilir şekilde kullanılması için atılacak adımlar detaylıca değerlendirildi.

ATIL ALANLAR ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Toplantıda, TAKE Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmalar masaya yatırılarak; atıl durumdaki tarım alanlarının üretime kazandırılması, bitkisel üretimin çeşitlendirilerek geliştirilmesi ve tarımsal verimliliğin en üst seviyeye çıkarılmasına yönelik planlamalar yapıldı. Tarımın geleceğine doğrudan katkı sunacak projelerin hayata geçirilmesi noktasında, kurumlar arası iş birliğinin ve bilgi-tecrübe paylaşımının önemine vurgu yapıldı.

KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ

Toplantının ardından Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, organizasyonun son derece verimli geçtiği belirtilerek, "Tarımsal üretimin güçlenmesi adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Nazik katılımlarıyla toplantımıza değer katan ve tarımın geleceğine katkı sunan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.