GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2017 22:04

Güzel tesadüf

Güzel tesadüf
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Peygamber Efendimizin Miraç buluşması aynı gün kutlandı. Gündüz şehir merkezinde ve ilçelerinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan, gece de ibadet ve dualarla devam etti.
rzurum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Havuz başında düzenlenen çelenk töreni ile kutlandı. 
Havuz başında düzenlenen törene, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Ercan Yıldız, "Tarihimizin parlak sayfalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 97. yıldönümüne ulaşmış olmanın kıvanç ve mutluluğuyla bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu çok özel gün, aydınlık geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza, gençlerimize, ülkemize ve milletimize kutlu olsun. Her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımızın okuyan, anlayan, araştıran, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiklerini gördükçe sevincimiz, coşkumuz, heyecanımız daha da artmaktadır. Bu duygu, düşünce ve umutlarla Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.
Kültür merkezindeki kutlama törenine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vali Yardımcısı Hamza Özer, Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdür Mehmet Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97. yıl dönümünü Erzurum'da coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, "Bizlere bu günleri armağan eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan halk oyunları gösterilerinin ardından, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Murat Ellik'in ailesine çocuklar tarafından çiçek  verilmesiyle sona erdi.
HORASAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum'un Horasan ilçesinde de düzenlenen bir takım etkinliklerle kutlandı. 
Sabah saat 9'da İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurtun çelenk sunumuyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurt yaptı. Karakurt, "Bugün burada 97. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" diye konuştu.
Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçe halk eğitim merkezi kadın ve erkek folklör gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere Horasan Kaymakamı Doğan Dinç Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın Horasan Garnizon Komutanı tarafından ödüller verildi.
PASİNLER'DE 23 NİSAN 
COŞKUYLA KUTLANDI
Pasinler ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Erzurum'un Pasinler ilçesinde de düzenlenen bir takım etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sabah saat 9'da İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya'nın çelenk sunumuyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya, "Bugün burada 97. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.
Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçe halk eğitim merkezi kadın ve erkek folklör gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 
PROTOKOL ÖĞRENCİLERLE 
HALAY ÇEKTİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Oltu'da törenlerle kutlandı. Tören sonunda protokol öğrencilerle birlikte halay çekti. 
Sabah 08.45'te Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Oltu İlçe Stadyumu'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri, renkli anlara sahne oldu. Şiirler okundu, okulların hazırladıkları halk oyunları büyük beğeni topladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, protokolün, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlaması ile devam etti.
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ferhat Okur tarafından yapıldı. Okur, "Bu vatan topraklarını bize emanet bırakmak için çok acılar çeken, çok gözyaşları döken bir ecdadın torunlarıyız. Ecdadını hatırlamamak, tarihini unutmak milli duygularını kaybetmiş bozuk nesillerin yetişmesine, sosyal ve ahlaki değerlerin çürüyüp gitmesine sebep olur. Siz gelecek günlerimizin mukaddes bekçileri; sahip olduğunuz maddi ve manevi değerlerin kıymetini bilerek atalarınıza layık, tarihinize sadık olun, Cumhuriyetinize daima sahip çıkın" dedi.
Daha sonra, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden 7/D sınıfı öğrencisi Elif Rana Yiğit 'Sizindir Bu Bayram', 6/A sınıfı öğrencisi Onur Tosun 'Egemenlik Ulusundur', 7/C sınıfı öğrencisi Nazlıcan Akbulut '23 Nisan' ve 7/A sınıfı öğrencisi Sedanur Özmen ve Oğuz Yeşilyurt 'Bugün' adlı şiirleri okudu.
Ardından yine Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 'Erzurum Kadın Barları' ve Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı 'Karadeniz Halk Oyunları' gösterileri sunuldu. Her iki okulun da gösterileri tören alanındaki halk tarafından büyük beğeni toplarken, şiddetli rüzgar zaman zaman öğrencilerin performanslarını olumsuz yönde etkiledi.
Son olarak protokol tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çeşitli dallarda yapılan yarışma ve müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Bu arada vatandaşlar, kutlama törenleri için Oltu İlçe Stadyumu'na kurulan ses sistemini eleştirerek, ses seviyesinin tören alanına uzak bölgelerde zayıf kaldığını belirttiler.
Tören sonunda protokol mensupları öğrencilerle birlikte halay çekti.

Akşam ise Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla Erzurum'da camilere gelen vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okudu, namaz kılıp dua etti. Ulu Cami, Muratpaşa Camisi ve Narmanlı Camisi'ndeki yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlar, soğuk havaya rağmen avlu ve kaldırımda namaz kıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.