EKONOMİ Haber Girişi : 02 Mart 2009 23:08

Gümüşhane Müftülüğü'nden Konferans

Gümüşhane Müftülüğü'nden  Konferans
Gümüşhane Müftülüğü tarafından 'Gençlik ve Sorunları' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Şevki Aydın katıldı
 
 Sorunlar çözüldükçe mutluluk kaynağına dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Muhammed Şevki Aydın, "Hayatımızı anlamlandırmak, hayatımızın niteliğini belirlemek, hayatımızı cennete veya cehenneme dönüştürmek bizim elimizde. Şartlara karşı duruşumuz, bakışımız, anlamlandırma biçimimiz önemli. Bizim sorunlara karşı yaklaşım biçimimiz o sorunların ne olacağını belirleyici role sahip." dedi.
 
 Gençliği tehdit eden çok fazla unsur olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Aydın, "O tehdit sayılanları imkana dönüştürmek mümkündür. Başta gençler olmak üzere bizim temel sorunumuz, bizi kuşatan şartlarla baş edecek altyapıya, birikime, donanıma sahip olamayışımızdır. Biz bunun çözümü için çalışmalıyız." diye konuştu.
 
 Gençlere öğütlerde de bulunan Prof. Dr. Aydın, " Gençler bugün hayatlarında bilimle, ilimle, irfanla kendilerini geliştirmeleri gerekir. İslam, hayat vermek için vardır. İslami hayatla yaşamak, İslamı değerleri yaşamak dünya hayatımızı güzelleştirecektir." şeklinde konuştu.
 
 Konferansın sonunda ise Vali Yardımcısı Mehmet Demiral tarafından, Prof.Dr. Aydın'a ziyaretinin anısına plaket takdim edildi.
 
 Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansı Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, İl Müftüsü Cüneyt Kavşut, ilçe müftüleri, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler takip etti.