SİYASET Haber Girişi : 09 Şubat 2015 02:00

"Güç sahipleriyle değil sadıklarla beraber olun"

Kamalak, "İktidara geldiğimiz ilk gün henüz güven oyu bile almadan işçimize memurumuza ve emeklimize ilk etapta bir bakıma hayat suyu gibi bir maaş ikramiye vereceğiz"dedi.
SP Erzurum İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Müftülük Salonunda gerçekleşti. Mevcut İl Başkanı Faik Çalık, kongrede başkanlık için tek aday oldu. Çalık, güven tazeledi. Kongreye katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 7 Haziran'da yapılacak olan seçimler için partililerden destek istedi. Konuşmasında seçimlere 31 partinin gireceğini ifade eden Kamalak partileri "Biz ve diğerleri"olarak nitelendirdi.

"YÖNLERİNİ BATI'YA 
ÇEVİRDİLER"

Saadet Partisini diğer partilerden ayrı mevcut kılan 4 özelliğin olduğunu ifade eden Kamalak, "Güç sahipleriyle değil sadıklarla beraber olun. Geçici kalabalıklar hakikatin ölçüsü olamaz. Önümüzde bir seçim var tam 31 parti bu seçime girebilecek nitelikte. 101 parti civarında var da 31'i girebilecek. Bizim diğer 30 partiden ne ayrılacağımız var. Biz diyoruz ki biz ve diğerleri. Farkımız diğer 30 partiden yönümüz farklıdır. Onların tamamı batıya yönlerini dönmüş. Haçlılarla kol kola yürümek istiyorlar biz diyoruz ki kardeşlerimizle yürüyeceğiz. İkinci farkımız durduğumuz yön farklıdır. Biz mazlumların gariplerin onlar Firavunların zalimlerin yanın da yer alıyorlar. Küresel emperyalizme destek veriyorlar. Biz kardeş kanı dökülmesin bunun hesabındayız, onlar alacakları maaşların hesabındalar. Zulmü alkışlayamam ölçümüz bu ne pahasına olursa olsun hakkın yanında olacağız. 
Ölçümüz farklı, kriterlerimiz farklı üçüncü farkımız. Onlar AB'ye girmek istiyorlar ve bunun için de hep peki diyorlar bunun içindir ki bugün zina serbesttir. Dinimizin haram kıldığı domuz eti kasap reyonuna girmiştir. 
Faiz. Biz bunların hepsine hayır diyoruz. Dördüncü farkımız amacımız farklıdır. Onlar batı birliği içerisinde yer almak istiyorlar biz onlara hayır diyoruz İslam Birliği diyoruz. Nene Hatun'a sorsak batı birliğine mi girelim İslam Birliğimi kuralım ne derdi? Cevabı ne olurdu?" diye konuştu.

İŞSİZLERE İŞ 
VAADİNDE BULUNDU

İktidara geldiklerinde 6 milyon işsize, iş temin edeceklerini söyleyen Kamalak, "İşçiyi, memuru ve emekliyi ezilmekten kurtaracağız. Şu an bahçelerde çürümüş olan narenciyelerin bir daha çürümesine müsaade etmeyeceğiz. Nasıl diye soracaksınız. Her şeyin bizde planı projesi hazır" dedi. Milli görüş kadroları olarak Anadolu'yu dolaştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu nedenle iktidara geldiğimiz ilk gün henüz güven oyu bile almadan işçimize memurumuza ve emeklimize ilk etapta bir bakıma hayat suyu gibi bir maaş ikramiye vereceğiz. 
Yeterli mi? Tabi ki değil. Ondan sonra tıpkı 1996'da yaptığımız gibi hazinenin durumunu, ülkenin gelir seviyesini ve ekonomiyi değerlendirdikten sonra o maaş durumunu inşallah kalıcı olarak dizayn edeceğiz. Hazine bütçesinden her yıl mevcut iktidar tam 50 milyar lira faiz ödemiyor mu? Bu seneki bütçede de tam 54 milyar lira faiz için bütçeye ödenek ayrılmadı mı? Bizim işçiye, memura ve emekliye bir ay ikramiye vereceğimiz tutar bu faizin 5'de birine bile erişmiyor. Hesabını yaptık" dedi.
Ramazan KARATAŞ / Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.