GÜNCEL Haber Girişi : 18 Temmuz 2010 18:34

Gönül gözüyle Kur'an öğreniyorlar

Gönül gözüyle Kur'an öğreniyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursu' Çorum'da başladı.

Çorum Müftülüğü'nün ev sahipliğinde İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdu'nda devam eden kursa Kayseri, Gaziantep, Adana, Hatay, Kütahya, İzmir, Aydın, Zonguldak, Samsun ve Çorum'dan toplam 15 görme engelli öğrenci katılıyor. Çorum'da ilk kez düzenlenen kursta, Kur'an Kursu Öğreticileri İsmail Başkale ve İsmail Gülmez ile Ali Yarımçam ve Abdullah Özdemir görev alıyor.

MASRAFLARI TDV KARŞILIYOR

1975 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen kurs hakkında bilgi veren Kur'an Kursu Öğreticisi İsmail Gülmez, Çorum'un 2010 yılında görme engelliler için kurs açılan 4 ilden biri olduğunu söyledi. 24 Temmuz 2010 tarihine kadar devam edecek kursa katılan engelli öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından karşılandığını belirten İsmail Gülmez, Çorum Müftülüğü'ne ve Diyanet Vakfı yetkililerine teşekkür etti. Kursa evsahipliği yapan İlim Yayma Cemiyeti'nden de övgüyle söz eden Gülmez, "Engelli öğrencilerimize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı İYC Şube Başkanı Aydın Hoşbaş ve Yurt Müdürü Hasan Demirer'e şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

İYC Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Hasan Demirer ise "Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursu'na evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitim, kültür, sanat ve spor alanlardaki faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da bu tür bir organizasyona destek vermenin kıvancını taşıyoruz."diye konuştu.

'Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler, kendileri için özel olarak hazırlanan 'elifba' yardımıyla Kur'an öğreniyorlar. Braille alfabesiyle hazırlanan kabartma kitapları parmaklarının yardımıyla okuyan görme engelli öğrenciler, kısa sürede Kur'an'a geçerek görenleri hayrete düşürüyorlar.

BİRKAÇ GÜNDE ÖĞRENİYORLAR

Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün 1400. yılı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kurs hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Kursu Öğreticisi İsmail Başkale, görme engellilerin Kur'an eğitiminde oldukça başarılı olduklarını vurguladı. Türkiye'de sayılı ilde düzenlenen Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursları'na katılan öğrencilerin büyük bir istekle Kur'an öğrendiğini anlatan İsmail Başkale, "Birkaç günde Kur'an okumayı öğrenen öğrencilerimiz, gösterdikleri öğrenme azmiyle herkese örnek oluyorlar" diye konuştu. Düzenlenen kursta Kur'an öğretiminin yanı sıra ezber çalışması ve ilmihal derslerinin de yer aldığını dile getiren Başkale, şunları söyledi: "Görme Engelliler Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler iki ayrı grupta değerlendiriliyor. Kur'an okumayı bilip de geliştirmek isteyenler bir grupta, Kur'an okumayı hiç bilmeyenler ise diğer bir grupta eğitim alıyor. Yaz Kur'an Kursu dışında örgün eğitim görmek isteyen görme engelli öğrenciler ise İstanbul Alemdağ'da bulunan Kur'an Kursu'nda öğrenim görüyor. Yıl boyunca Kur'an dersleri alan çoğu görme engelli, bu kurs sayesinde hafız dahi olabiliyor."