GENEL Haber Girişi : 29 Nisan 2019 09:41

Gönül Belediyeciliği boş bir slogan değil!

Gönül Belediyeciliği boş bir slogan değil!
4 bin kişi çatırda, bin kişi de evinde iftar sofrasıyla buluşacak...
Erzurum'da kimse, "benim soframda bir tas çorbam bile yok" demeyecek 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, son beş yıldan beri olduğu gibi, önümüzdeki Ramazan için de haftalar öncesinden hazır- lıklarını tamamladı. Buna göre, Ramazan'da şehir merkezinde dört bin kişinin iftarını yapabileceği bir düzenleme yapıldı. Belediye, bununla da yetinmeyip, şu ya da bu gerekçeyle iftar çadırına gelemeyecek durumda olan bin kişinin de evine sefer taslarıyla iftar yemeği gönderecek.
Ramazan etkinliklerinde dışarıdan davet edilen konuğa kısıtlama
Geçtiğimiz yıllardaki Ramazanlarda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi her akşam düzenlenen "Ramazan Etkinlikleri" kapsamında, dışarıdan konuşmacı konuklar davet ediyordu; bu da şehirde tepkilere yol açmıştı. Büyükşehir belediyesi, önümüzdeki Ramazan Ayı için bu uygulamasını değiştirmeye karar verdi. Başkan Sekmen'in isteği ile bundan böyle "Ramazan Etkinlikleri" programında konuşmacı olacak kişiler şehirden seçilecek.
Büyükşehir Belediyesi, beş yıl önce Başkan Sekmen'in başlattığı, "İftarda kimse aç, susuz kalmasın" hizmet anlayışını, bu Ramazanda kapsamını daha da genişleterek  sürdürecek.
Ülke genelinde yardım seferberliği
Ramazan hazırlıklarının son hızla devam ettiği ülkemiz- de, sivil toplum kuruluşlarının fakir-fukaraya dönük sun- duğu yardım ve hizmetlere, başta AK Parti ve MHP'li belediye başkanları olmak üzere, hemen hemen tüm belediyeler çok büyük miktarlarda destek sunuyor. Mer- kezi hükümet, Ramazan nedeniyle belediyelerin yaptığı bu "Yardım Hizmetleri"ni destekliyor ve teşvik ediyor.
Başkan Sekmen'den çok net talimat
Şehir merkezinde verilecek bu hizmetten ilçelerdeki yoksul insanların da yararlanması için, gerekli önlemler alındı. Sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile Erzurum'un tüm ilçelerinde yardıma muhtaç kimselere Ramazan boyunca sıcak yemek, gıda yardımı ve sosyal destek sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, yakın çalışma arkadaşlarına, "bir kimse ben aç kaldım derse yıkılırım ve bunun hesabını sorarım" dediği öğrenildi.   Verda KARATAY - Palandöken
 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.