EKONOMİ Haber Girişi : 22 Aralık 2010 23:14

Giresun'da Aile Ve Çocuk Eğitimi Konferansı

Giresun'da Aile Ve Çocuk Eğitimi Konferansı

Müftülüğümüz tarafından 16.12.2010 Perşembe günü Özel İdare Kültür Sitesinde “Aile ve Çocuk Eğitimi” konulu konferans düzenlendi. Eğitimci-Yazar Said Çamlıca’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Müftümüz Necati Akkuş, Müftülük Çalışanları, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.  

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş, Çağımızın en büyük sıkıntılarından, problemlerinden birisi medeniyetin çekirdeği, toplumun temel taşı olan ailenin içerisinde meydana gelen birtakım huzursuzlukların, eksikliklerin, anlaşmazlıkların toplumumuzu dolayısıyla milletimizi, devletimizi sarsan bir durma gelmiş olduğunu söyledi ve özellikle istikbalimizin emanetçisi olan gençlerimizin yetişmesine parmak basmak için böyle bir konferans düzenlediklerini belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Sait Çamlıca ise ailelerin çocuk eğitiminde uyguladıkları yanlış tekniklerden bahsederek günümüzün en büyük probleminin ailelerin çocukların beyinlerini doldurup kalplerini boş bırakması olduğunu söyledi. Çocukların geleceğini anne-babalarının yaşam tarzlarının büyük ölçüde etkilediğini belirterek, anne-babaların çocuklarına doğru rol modeller oluşturmaları gerektiği ifade etti.

Konferans sonunda eğitimci-yazar Said Çamlıca okurlarına kitap imzaladı.