EKONOMİ Haber Girişi : 08 Nisan 2011 01:31

Giresun Üniversitesi nde 5 Bin K.Kerim Dağıtıldı

Giresun Üniversitesi nde 5 Bin K.Kerim Dağıtıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Giresun Üniversitesi (GÜ) Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğrencilere 5 bin adet Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Meali dağıtıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gözlenen Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Meali dağıtımına İl Müftüsü Necati Akkuş ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar’da katıldı.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar yaptığı konuşmada Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Araştırma Topluluğu’nun anlamlı bir hafta içerisinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini bu etkinliğe de ev sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İl Müftüsü Necati Akkuş ise; sıkıntıların, çilelerin kurutuluşunun yegane temeli Kur’an-ı Kerim olduğunu belirterek; “Kur’an-ı okumak, O’nu anlamak, anladıktan sonra da amel etmekle her iki dünyanın da saadetini elde etmek mümkündür. Bu nedenle Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığının ev sahipliği, Örgenci Konseyi ve Türk Dünyası Araştırma Topluluğu’nun gerçekleştirdiği bu faaliyet Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çok önemli ve anlamlıdır” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yapılan Kur’an-ı Kerim dağıtımına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gözlendi.