EKONOMİ Haber Girişi : 30 Temmuz 2010 00:38

Giresun Seyyid Mehmet Paşa Camii İbadete Açıldı

Giresun Seyyid Mehmet Paşa Camii İbadete Açıldı
Giresun merkez çıtlakkale mahallesinde Limak-Kolin konsorsiyumu tarafından   yapımı tamamlanan Seyyid Mehmet Paşa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.
 
Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Mustafa Yaman, İl Müftüsü Necati AKKUŞ, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "Buranın bir hatırası var. Sahil yolunun projelerini müteahhitlerle kontrol ederken, yaptığımız bir toplantı sırasında bu sahildeki bir caminin yetersiz olduğunu dile getirdiler. Kısa bir süre etrafa bakındık, birbirimize baktık ve sonunda çözümü hemen bulduk. Yanımızda Karadeniz sahil yolunun iki önemli müteahhidi vardı. Bunlardan birisi Limak inşaat Nihat Özdemir, diğeri de Kolin inşaat Celal Koloğlu'ydu. Kendilerine şöyle bir baktım. Onlar da, 'Bakanım tamam bir şey söylemenize gere yok. Biz mesajı aldık. Bu bakışın anlamı bu işi halledin demektir. Biz gereğini yapacağız' dediler. Bugün de gördüğünüz bu güzel eseri, Çıtlakkale sakinlerine kazandırmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Emeği geçen başta Limak -Kolin inşaat olmak üzere, derneğe ve buraya maddi manevi katkı sağlayan tüm Giresunlular'a teşekkür ediyorum"dedi.
Açılışta bir konuşma yapan Vali Mustafa Yaman,”Mübarek beraat gecesinin ardından, bir mabedimizi hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz.” dedi. Caminin yapımını üstlenen Limak-Kolin Şirket yetkilileri ile Cami Derneği yöneticileri ve hayırsever vatandaşlara da teşekkür eden Vali Yaman konuşmasını şöyle sürdürdü.
           
“İslam'ın temel müesseselerinden biri olan camiler; toplumun her kesiminden insanın bir araya geldikleri, kaynaştıkları, aynı heyecanları yaşadıkları, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruk noktasına ulaştığı kutsal mekânlardır. Bu mekanlarda, birlik ve beraberlikler pekiştirilerek kardeşliklerimizin temelleri atılır, sosyal ve toplumsal problemler çözüme kavuşur.”
Milletvekili Ali Temür, caminin yapımında emeği geçen Limak ve Kolin İnşaat firması yetkililerine teşekkür ederek, “Temelinin atılışından anahtar teslimine kadar Giresun’a güzel bir eser kazandıran firmalarımız bizleri çok mutlu etti. Sahilde küçük bir camimiz vardı onun yerine daha büyük ve daha güzelini yaptılar. Giresun’umuza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 

İl Müftüsü Necati Akkuş'un yaptığı duanın ardından  törene katılanlarla birlikte bin 400 kişilik camiyi gezen Bakan Yıldırım, caminin içinde düzenlenen plaket törenine katıldı. Yıldırım törende caminin yapımında katkıda bulunanlara plaketlerini verdi.