EKONOMİ Haber Girişi : 27 Eylül 2010 14:25

Giresun Müftüsü AKKUŞ ; Pakistan'ı Yalnız Bırakmadık

Giresun Müftüsü  AKKUŞ ; Pakistan'ı Yalnız Bırakmadık

Dost ve kardeş ülke Pakistan’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Pakistan halkının yaralarını sarmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde yardım kampanyası düzenlendi. 

Düzenlenen bu kampanyaya büyük ilgi gösteren Giresun halkı zor günlerimizde yardımımıza ilk koşan Pakistan halkının bu tavrını karşılıksız bırakmamış ve bir vefa örneği olarak büyük bir destekle bu kampanyaya katılmıştır. 20.08.2010, 27.08.2010 ve 09.09.2010 tarihlerinde olmak üzere üç kez düzenlenen bu kampanyada Giresun merkez ve ilçelerinden toplam 789.040,95 TL, 70 EURO ve 120 USD yardım toplanarak Pakistan halkına ulaştırıldı.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun İl Müftüsü Necati AKKUŞ: “Gerek İstiklal harbinde, gerekse Çanakkale ve Trablus’ta bütün kendi ihtiyaç ve mağduriyetlerine rağmen, dişinden tırnağından artırarak, kulağındaki küpeyi, parmağındaki yüzüğü ve hatta ağzındaki altın dişini sökerek o dar günlerde milletimize maddi manevi destek veren Pakistanlı kardeşlerimize Türk Milleti olarak vefa borcumuzu bize yakışan bir alicenaplık örneği göstererek yerine getirmiş olmanın mutluluğunu, hazzını yüreğimizde hissettik.  

Giresun diğer bütün kampanyalarda olduğu gibi Pakistan’a yardım kampanyasında da büyük bir fedakârlık göstermiş, Ramazanın bereketi tesiriyle de adeta coşmuş ve emsal illerin çok üzerinde bir meblağda yardım yaparak felaket günlerinde Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olmuştur.  Bu münasebetle kampanyaya destek veren bütün Giresun’lu hemşehrilerimize can-ı gönülden müteşekkiriz. Allah taala bütün amel ve ibadetlerini kabul etsin. Pakistandaki mü’min kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizi, milletimizi, memleketimizi de bu gibi felaketlerden korusun.” dedi.