EKONOMİ Haber Girişi : 20 Aralık 2010 23:57

Giresun ' da Mevlana Haftası Ve Aşure Günü Etkinliği

Giresun ' da Mevlana Haftası Ve Aşure Günü Etkinliği

Giresun Müftülüğü Aile ve İrşat Bürosu Mevlana Haftası münasebetiyle Mevlanayı anma programı düzenledi.

Din Hizmetleri Uzmanı Seyhan Elmacı ve Vaiz Gülay Ayar tarafından sunulan programda “Mevlana’da İnsan Sevgisi” konusu işlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program okunan aşr-ı şerif ve mealinden sonra Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı sema gösterisi ile devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz Necati Akkuş ”Mevlana’da Sevgi” konulu konuşmasında; Dünyanın, Peygamberimizin, bütün insanların varlık sebebinin sevgi olduğunu, Hz. Mevlananın da dünya görüşünü sevgi üzerine kurduğunu ve yüzlerce yıldır insanların sevgi ve merhamet etrafında birleşmelerini sağladığını vurguladı.
Konuşmasına sevginin aileyi bir arada tutan en önemli unsur olduğunu ve eşlerin bu sevgiyi devam ettirmek için aynı frekans üzerinden ve aynı dili konuşmalarının gerektiğini belirterek devam etti ve “Kirlenen tenlerimiz değil, duygularımızdır, duygularımızı da ancak hoşgörü ve sevgiyle arındırabiliriz.” dedi.
 

Konuşmanın ardından program Kur’an Kursu öğreticilerinden oluşan koronun verdiği konserle sona erdi. Geniş bir katılımla gerçekleşen program katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı
AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Ayrıca 17.12.2010 Cuma günü Müftülüğümüz tarafından Atapark ve Çıtlakkale Mahallesinde vatandaşlarımıza bin kişilik aşure ikramı yapıldı. Cuma namazından sonra yapılan aşure ikramına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.
 

Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlilerinden Seyhan Elmacı ve K.Kurslarımızın katkılarıyla yapılan aşure ikramı ile ilgili açıklama yapan Müftü yardımcısı A.Muhammed ÇINAR, muharrem ayının önemli bir ay olduğunu belirtti ve “Tarihte pek çok hadise Muharrem ayının onuncu gününde meydana geldi. Bu ay, saygı duyulan hayır ve bereket dolu bir ay. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapmaktan dolayı mutluyuz. Muharrem ayının, aşure gününün ve 1432. hicri yılın tüm Giresun halkına, bütün Müslümanlara ve insanlık alemine huzur, bereket ve esenlikler getirmesini birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını dilerim. Ayrıca aşure ikramının hazırlanmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.