Haber Girişi : 14 Şubat 2018 12:32

GERSAN A.Ş.’den resmi açıklama: Erzurum'a yatırım yapacağız

GERSAN A.Ş.’den resmi açıklama: Erzurum'a yatırım yapacağız

Geçtiğimiz hafta AK Parti milletvekili Mustafa Ilıca'lının, "yerli otomobilin şarj motoru Erzurum'da üretilecek" şeklindeki açıklamasının ardından, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün  "yerli otomobilin nerede üretileceği henüz belli değil" şeklindeki açıklamasıyla alevlenen tartışmaya son noktayı Başbakan Binali Yıldırım koymuştu. Başbakan Yıldırım, yerli otomobilin şarj motorunun Erzurum'da üretilecek olmasından ötürü duyduğu sevinci dile getirdi. Bu gelişmeye ek olarak ilgili şirket de bir açıklama yaparak söz konusu yatırımıyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "yerli otomobilin nerede üretileceği henüz belli değil" şeklindeki açıklamasını adeta zil takıp oynayarak karşılayan bazı çevreler, Başbakan Yıldırım'ın açıklaması üzerine sessizliğe büründüler.

Oysa söz konusu şirket, Erzurum'da üretmeyi düşündüğü şarj motorunu yalnızca yerli otomobil için planlamamıştı. Çünkü bu firma zaten dünya çapında şarjlı motor üreten bir fabrikadır. Buna rağmen muhtemel yerli otomobil için de aynı motoru üretmeye talip olmuştur.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın çabaları ve çalışmaları sonucu bu noktaya gelinmesine karşın, Erzurum'da çivi üstüne çivi çakılmasına karşı çıkan kimi çevreler, olumlu her gelişmenin karşısında adeta set oluyor.

Bu arada Erzurum'a yatırım yapmayı planlayan GERSAN A.Ş. de söz konusu yatırımı için yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklamanın tam metni:

Erzurum'da düzenlenen Mesleki  Eğitim Sektör İstişare toplantısında "Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm  Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Erzurum Milletvekili Sn. Mustafa Ilıcalı, ilgili kurum ve  kuruluşlar nezdinde yaptığı girişimlerin olumlu karşılanması sonucu, yerli ve  milli otomobilin şarj ünitelerinin üretiminin GERSAN Elektrik Tic. Ve San. A.Ş. tarafından  Erzurum'da yapılmasına karar verildiği" şeklinde ifade etmiştir.

Şirketimiz, bu kapsamda elektrikli şarj ünitelerinin üretimi ile ilgili olarak "Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı" kapsamında KOSGEB'e üye Erzurum'da yatırım yapacak KOBİ'den stratejik mal alımı yapması söz konusu olacaktır. Bu bağlamda Şirketimiz KOBİ kapsamında olmadığından dolayı bu teşvik kapsamında Erzurum'da yatırım yapacak alt işletme niteliğindeki bir firmadan stratejik mal alımı yapmayı garanti etmektedir. Bu stratejik ürünler GERSAN elektrikli şarj ünitelerinde kullanılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.