SAĞLIK Haber Girişi : 27 Mayıs 2010 21:41

Genel İdari Hizmetler Sınıfına İyileştirme Komisyondan Geçti

Genel İdari Hizmetler Sınıfına İyileştirme Komisyondan Geçti
Diyanet-Sen’in Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili yaptığı “Din Hizmetinde çalışanlara yapılan iyileştirmelerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına, Sağlık Hizmetleri Sınıfına ve Yardımcı Hizmetler Sınıfına da yapılması önerisi komisyondan aynen geçti.
 
Yasa tasarısının Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi, alt komisyon ve Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarını takip eden  ve çalışmalara  önerileri ve sunduğu raporlarla katılan Diyanet-Sen Genel Merkezi yöneticileri, Genel İdari Hizmet Çalışanlarının da din hizmetleri sınıfı çalışanlarına yapılacak olan iyileştirmelerden yararlanmalarını sağlamış olduklarını söylediler.
 

Söz konusu madde ile ilgili Diyanet-Sen'in yaptığı ve Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen öneri şöyle:  

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ    (Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığına)

 

Tasarının 21’inci maddesinin b) bendinin 3’üncü fıkrasının (b) alt bendinde yer alan “ ‘C- Din Hizmetleri Tazminat’ bendinin (a) ve (b)” ibaresindeki “ve” ibaresi”, “işareti ile değiştirilerek devamına “ve (c)” ibaresinin ve b) alt bendinden sonra gelmek üzere “c) Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatının Genel İdare Hizmetleri Sınıfına, Sağlık Hizmetler Sınıfına ve Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarında bulunup, (a) ve (b) bentlerinde sayılanlar dışında kalan personele ayrıca %50’sine,” ibaresinin eklenmesi,

Gerekçe ;

Bu kanunlar Başkanlığın bazı personeline önemli sayılabilecek maddi iyileştirme getirilmektedir. Ayrıca bu iyileştirmenin tabana  tam olarak yansıdığı söylenemez. Bunun düzeltilmesi için maaşı yüksek olanların dışındakilere cüzi bir ek ödemenin yapılması önem arz etmektedir.

            Tasarı ile yapılan mali iyileştirmelerden Başkanlık teşkilatının %5’ini oluşturan Genel ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında olan personel hiç yararlanmamaktadır. Bu ise personel arasında mali imkanların performansı da arttıracak şekilde adil dağıtılmadığı sonucunu doğurmaktadır.