SPOR Haber Girişi : 13 Nisan 2021 00:49

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden zemin açıklaması

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden zemin açıklaması
Cenk Tosun’un sakatlandığı nokta yetkililer tarafından incelendi, zemin sorunsuz görüldü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Cenk Tosun’un düştüğü yerde zemin mükemmel, yemyeşil ve sünger gibi" dedi.

Dün BB Erzurumspor maçında sakatlanan Beşiktaşlı Cenk Tosun’un sakatlandığı nokta yetkililer tarafından incelendi. İnceleme sonucunda zeminin mükemmele yakın olduğu gözlemlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Buraya baktığınızda mükemmel, yemyeşil ve sünger gibi bir zemin olduğu görülüyor” dedi.

Süper Lig’in lideri Beşiktaş dün BB Erzurumspor ile Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin 73. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan milli futbolcu Cenk Tosun’un sahalardan 6 ay uzak kalacağı öğrenildi. Cenk’in sakatlığı sonrası başta Beşiktaşlı futbolcular ve yöneticiler olmak üzere birçok kişi tarafından Kazım Karabekir Stadyumu'nun zemini eleştirildi. Bunun üzerine Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve beraberindeki heyet tarafından Cenk’in sakatlandığı nokta ve stadyum zemini incelendi.

İncelemeler üzerine açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, eleştirilerin haksız olduğunu ifade ederek, “Öncelikle talihsiz bir şekilde sakatlık geçiren Beşiktaşlı futbolcu ve milli gururumuz Cenk Tosun’a geçmiş olsun diyorum. Burası alttan ve üstten ısıtmalı, yılın 12 ayı yeşil olarak Erzurumspor kulübüne hizmet veren stadyumdur. Dün yaşanan olayda stadın zemininde aksaklıklar olduğu ve zeminin kötü olduğu ile ilgili bazı medya organlarında ilimize karşı, stadımıza karşı eleştiriler oldu. Bundan 1 ay önce yine aynı şekilde burayla ilgili olumlu görüşler sunulmuştu. Aynı anda iki düşünce olmaz ya olumludur ya olumsuz” dedi.

Taşkesenligil, Cenk’in düştüğü noktadaki zeminin mükemmele yakın olduğunu kaydederek, “Bahar aylarında bazı bölümlerde engebeler oluşabilir. Ama sadece bazı kısımlarda olumsuzluklar olduğu görülüyor. Bunu tüm zemine mal etmek doğru değildir. Cenk Tosun tam bulunduğum noktada düştü. Buraya baktığınızda mükemmel, yemyeşil ve sünger gibi bir zemin olduğu görülüyor. Biz burada kışın eksi 29 derecelerde nöbet tutarak bu hale getirdik. Emek veren arkadaşlarıma üzülüyorum. Ağır kış şartlarına rağmen zemini bu kadar iyi koruyan arkadaşlarıma üzülüyorum. Haftada bazen iki maç oynanmasına rağmen bu zemin dipdiri durarak bahara çıkmıştır. Bu eleştiriler yanlı ve kasıtlıdır. Bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Buradan eleştiri yapanlara şunu söylüyorum; gelin gözünüzle görün ve üzerinde yürüyün. Hiçbir sorun olmadığı göreceksiniz. Maç günü stadyum sabah sulandı. Sulanması Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün takdirinde değil. Erzurumspor Kulübü'nün takdirindedir. Ancak ilkbahar olduğu için hemen kuruyabiliyor” şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup’un maç sonu yayıncı kuruluşa, “Taş gibi zeminde oynadık” açıklamasına da cevap veren Taşkesenligil, “Herkes her şeyi söyleyebilir. Oğuzhan bunu söylerken acaba İstanbul’daki ya da Ege’deki artı 20 derecedeki zeminleri hiç düşündü mü? Buranın coğrafyası farklı. Burada kışın eksi 29 derece görülüyor” ifadelerini kullandı.

Stadyum zemininde incelemeler sonrası ekipler tarafından çalışmalar yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Haluk Vefik Şengöz 15 Nisan 2021 13:07

    İki gün önce yazdığım yorumdan dolayı bir çok arkadaşımdan çok olumlu telefonlar aldım.Hatta bir tane de sitem vardı,o da şuydu;Abin Erkan'ın Erzurumspor'un profosyonel ligde ilk gölünü attığını niye yazmadın?Benim her konuda ve her alanda olduğu gibi doğruları söyleme gibi bir yönüm var,bunu herkez çok iyi bilir.İşte falan bürokrak filan partili,o şu partili,beni hiç ilgilendirmez.Her daim dediğim gibi iyi bir Gençlik ve Spor İl Müdürü var.Erzurum'da gençliğinde futbol oynamış,çok uzun süre gazetecilik yapmış,kalbi Vatan ve Erzurum için atan dostlarımız,abilerimiz var.Bu işi,yani futbolü,bilen,hatta Erzurum'daki tek adet toprak olan sahada bizler top koştururken,Sahası yer yer çim olan o ilçemizde maç yapmak bizlere büyük zevk verirdi.Bu yer Pasinler,Bahsettiğim abimiz Kadir Sabuncu'dur.Her Erzurumspor maçından önce telefonla görüştüğüm abim ve Kadir abiyle uzun süre mütaala yaparız.Ama ne güzeldir'ki onların söyledikleri muhakkak çıkar.Aklıma gelmişken muhakkak yazmalıyım.Tarihini hatırlayamadığım geçmiş yıllarda Galatasaray Metin Oktay'lı kadrosuyla Erzurum'a gelmişti.Nerede oynadı biliyormusunuz?3Temmuz stadı,toprak zeminde İyi ramazanlar..

  • Haluk Vefik Şengöz 13 Nisan 2021 15:47

    Mesele Ezurum olduğunda ya zemin kötü ,ya hava şartları kötü. Abim ve ben bu memlekette toprak zeminde futbol oynamış biri olarak bu sahalara kötü demek insafsızlık olur. Kendini şahsen tanımam ama Erzurum'un en iyi bürokratlarından biri Fuat Taşkesenli olduğunu düşünüyorum.Beşiktaş gibi bir külübe bu tür mazeretler hiç yakışmıyor.Beşiktaş futbol külübü hangi sahalarda antramanlar yapıyorsunuzda Erzurum'da zemin beğenmiyorsunuz?Süper liğde maçlar sonrası teknik direktörleri dinliyorumda hepsi hakemlerden şikayetçiler.Ama müsabaka futbolden çıkıp voleybole döndü'mü hele birde galip geldiler'mi hakkıyla kazanmış oluyorlar.Erzurum'da spor komplekslerine çok iyi bakıldığını düşünüyorum.Erzurumsporun efsane kalecisi Ersin abimizi kaybetmiş bulunuyoruz.Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.