EĞİTİM Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 09:48

Geleceğin bilim insanları yetişiyor

Geleceğin bilim insanları yetişiyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilim Erzurum atölyelerinde yarınların bilim insanları yetişiyor.

Ülkemizde son yıllarda teknoloji hamlesi adına yapılan örnek çalışmalardan birisi de Erzurum’da çocuklarımızı yarının dünyasına hazırlıyor.

Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan genç girişimciler için imkan sağlayan Erzurum Bilim atölyeleri, yürüttüğü proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedefliyor.

6-14 yaş arası öğrencilerin vazgeçilmez mekanı olan Erzurum Bilim’de astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi (Fizik, Kimya, Biyoloji), Tasarım Atölyesi, Girişim Atölyesi ve Akıllı Tarım Atölyesi olmak üzere toplam yedi farklı alanda ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere özgün içeriğiyle uygulamalı atölye eğitimleri veriliyor. Burada bulunan çocuklar aynı zamanda teknoloji ve proje yarışmalarına hazırlanıyor.

Bilim Erzurum Eğitmenlerinden Abdulkadir Sümbül, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı ortaklığıyla kurulan Erzurum Bilim’in şu anda yaz okulu kapsamında eğitimlerini devam ettirdiğini belirterek, “Burada çocuklarımızla beraber dolu dolu ve onları bir çok anlamda geliştirecek bilgilerin olduğu faaliyetler yapıyoruz. Aynı zamanda TEKNOFEST'e hazırlık anlamında altyapı oluşturuyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ejder Tepesi 31 Temmuz 2023 11:08

    Atölyede, öyle birkaç gün eğlenceyle, bilim insanı yetişmez. Bilim insanı laboratuarda yüzlerce deney yaparak yetişir. Edison laboratuarda, 20 bin deney yaparak elektriği icat etti. Zaten bugüne kadar bu ülkede bilim insanı yetişmedi. Hani Nobel ödülü alan bir akademisyen var mı yok ?. Bunların, ürettikleri KDV'si yüksek bir teknoloji eserleri var mı yok. Nanoteknolojiden, prototiplerden bir şey ürettiler mi yok. Yok, yok, yok. Yüzlerce yok. Yoklarin olduğu ortamdan var çıkmaz. Bu, günü birlik siyasi bir olaydır. Yetişme, yetiştirme ile ilgisi yoktur. Öyle olsaydı, bugüne kadar bu üniversitelerden bilim insanları çıkardı ama çıkmadı. Bunları bırakalım da bilimle alay etmeyelim, bilimi önemseleyim. Selamlar.