ERZURUM Haber Girişi : 23 Ocak 2017 10:45

Geçen haftadan aklımızda kalanlar

Geçen haftadan aklımızda kalanlar
Hainlerin Diyarbakır'daki saldırısında Şenkaya İlçesi nüfusuna kayıtlı Şenali Ocak şehit düşmüştü.
Hainlerin Diyarbakır'daki saldırısında Şenkaya İlçesi nüfusuna kayıtlı Şenali Ocak şehit düşmüştü.
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Şenali Ocak'ın Erzurum'un Şenkaya nüfusuna kayıtlı olduğu açıklandı. 
Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüsün saat 16.30 sıralarında geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu yere önceden tuzaklanmış patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi suretiyle düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurlarının kimlikleri tespit edildi. Saldırıda şehit olan polis memurlarından Şenali Ocak'ın Erzurum'un Şenkaya nüfusuna kayıtlı olduğu açıklandı.
....
FETÖ Soruşturması kapsamında 3 zanlı tutuklanmıştı
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, FETÖ'nün cezaevi yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kentte operasyon düzenleyen ekipler, 3 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürülen ve sözde zabıt katiplerinin imamlığını yaptıkları öne sürülen 3 zanlı "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
...
Özel kayakçılar için özel açılış yapılmıştı
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan Kayak Türkiye Şampiyonası açılışı Vali Azizoğlu'nun katılımıyla Snow Dora Otelde gerçekleşti.
....
Palandöken Belediyesi filografi 
kursu açmıştı
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Müdürlüğünce, ilçedeki kadın ve genç kızlara yönelik filografi kursu açtı. İlçede ilk defa açılan kurs yoğun ilgi gördü.
...
Rektör Çomaklı yargı 
mensuplarıyla buluşmuştu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'da görev yapan yargı mensuplarıyla bir araya geldi.
...
Bilkent Erzurum Laboratory 
School, "kariyer" demişti
Bilkent Erzurum Laboratory School,  önemli bir girişimde bulunarak ülke çapındaki üniversitelerden getirilen hocalarla 18.01 2017 tarihinde  "5 Yıllık  Kariyer Günü" adı altında bilgi ve öneriler verilecek.
Okulun çok amaçlı salonunda saat 12.45-13.20 saatleri arasında yapılacak sunumla birlikte birinci oturumunu 13.30'da başlayacağı "5 Yıllık Kariyer Günü"ne Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Ercüment Çiçek, Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Bilal Tanatar, Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Arif Barış Özbilen, ODTÜ'den Prof. Dr. Uğurhan Akyüz, Okan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan, Kafkas Üniversitesi'nden Uzman Biyolog Emrah Çoban, Kafkas Üniversitesi'nden Veteriner Hekim Ayşegül Çoban, Atlas Yurdışı Eğitim Danışmanlığı'nın Samsun Bölge Müdürü Sabrican Odabaşı, Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'nden Psikiyatrist Nermin Gündüz ve Marka kaynaklarında önemli isim olan İrem Yıldırım katılacak. 
...
TEOG Türkiye birincisi Başkan Sekmen'i ziyaret etmişti.
Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'ndan (TEOG) soruların tamamını doğru yanıtlayan Alperen Kara, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.
...
Milletvekili Ilıcalı, Anayasa değişikliği iyidir, demişti
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye gündemini oluşturan anayasa değişikliği oylamalarının ardından açıklamalarda bulundu.
...
Vali Azizoğlu, işsiz 25 bin kişinin iş bulabileceğini söylemişti
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, cazibe merkezi programının Erzurum'da istihdam sorununa önemli ölçüde çözüm getireceğini belirtti.
...
Sapıklık iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alınmıştı
Erzurum'da sosyal iletişim siteleri üzerinden 'çocuk istismarı' suçu işledikleri öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı.
...
Kocaman bir sazan yakalanmıştı
Oltu'nun esnaflarından Kenan Üstün Hobi olarak yapmış olduğu Olta balıkçılığında, Oltu Çayında Oltasına 2.5 kilogramlık sazan düştü.
...

Vatandaşa ne kadar yardım yapıldığı açıklanmıştı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2016 yılında 22 bin 400 vatandaşa 101 milyon 500 bin TL nakdi yardımda bulundu.
...
Darbe duasının olduğunu öğrenmiştik
Elazığ il imamının kullandığı bir tablet ve 2 telefonda örgütün haberleşme sistemleri "Bylock" çıkarken, yapılan incelemede örgüt lideri tarafından gönderildiği tahmin edilen, darbe girişiminin akşamına kadar okunması istenen 'Darbe duası' bulundu.
... 
Halk Günü'nde halk dertlerini söylemişti
Halk gününde Vali Azizoğlu'na sorunlarını anlatan vatandaşlar özellikle aş, iş talebi, konut mağduriyeti ve bireysel ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında destek istediler.
....
Paşa, Başkan Sekmen'le görüşmüştü
9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
...
Şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz ders verileceği açıklanmıştı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği tarafından şehit ve gazi çocuklarına yönelik ücretsiz özel ders verilecek.
Milli Eğitim eski İl Müdürü Fevzi Budak yerinde bir teklif sunmuştu
Milli Eğitim eski müdürü Fevzi Budak önümüzdeki yıl yapımı tamamlanması planlanan Ovit Tüneli için hem tarihi bir hatırlatma yaptı hem de yerinde bir öneride bulundu. İşte Fevzi Budak'ın kişisel hesabından paylaştığı o teklif:
"Erzurum-Rize yolunun açılması teklifini ilk kez 11 Mart 1911 yılında, Merkezi hükümete sunulan çok kapsamlı rapor ile teklif eden, 1910 -1912 yıllarında Erzurum Valiliği de yapan, Millî Şair Mehmet Emin Yurdakul olmuştur. Ülkemizin en uzun tüneli olacak 'Ovit Tüneli'ne Mehmet Emin Yurdakul isminin verilmesi, çok şık bir kadir-şinaslık olur...."
.... 

Anlamlı imzalar atılmıştı
Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü (Araştırma Hastanesi) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Birimi arasında yapılan Global Bütçe görüşmeleri tamamlanarak protokol anlaşması imzalandı.
...
FETÖ/PDY kapsamında 8 kişi tutuklanmıştı
Erzurum merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 18 zanlıdan 8'i tutuklandı.
Erzurum'un cazibe merkezi 
olacağını öğrenmiştik.
Cazibe Merkezleri Programı'nın (CMP), Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, Erzurum'da yatırım yapmak isteyen firmaların sayısı da, Erzurum'un ve 2. OSB'nin cazibesi de artıyor.

Etiketler : hafta
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.