GÜNCEL Haber Girişi : 04 Aralık 2008 22:31

Gaziköy'de Bir Yıldır Ezan Okunmuyor

Gaziköy'de Bir Yıldır Ezan Okunmuyor
Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Gaziköy'de imam bulunmaması nedeniyle bir yıldır ezan okunmuyor.

Köydeki vatandaşlar, bayram ve cuma namazları için 10 kilometre uzaklıktaki komşu köye gitmek zorunda kalıyor.

Camisi 1947 yılında yapılan ve bugüne kadar sürekli din görevlisi bulunan köy halkı, 1 yıldır imamsız. Cenazeler için başka köylerden imam getirilirken, cuma ve bayram namazları da en yakını 10 kilometre olan çevre köylerde eda ediliyor.

Köyün yaşlılarından Remzi Koçak (60), yaklaşık bir yıldır ezan sesi duymaya hasret kaldıklarını belirterek, kendi imkânlarıyla onardıkları camilerine imam verilmesini istedi.

Köyün 60 yıldır imamının bulunduğunu anlatan Koçak, "Bir yıl önce hafız olan camimizin imamı başka bir köye tayin edilince köyümüzde mağduriyet yaşanmaya başladı. Bir cenaze olduğu zaman başka köylerden imamlar getirmek zorunda kalıyoruz. Bayram ve cuma namazları gibi ibadetlerimizi de 10 kilometre uzaklıktaki köylere gidip kılabiliyoruz. Her zaman başka köylere gitme imkânı bulamayanlar da oluyor. En önemlisi de yaklaşık bir yıldan bu yana ezan sesine hasretiz. Müslüman bir millet olarak alıştığımız bu çağrıyı duymayınca rahatsız olmaktayız." diye konuştu.

Kış mevsiminin köy ve çevresinde çok çetin geçtiğini kaydeden Remzi Koçak, kapanan yolların vatandaşı mağdur ettiğini, diğer köylere ulaşımda sıkıntı yaşandığını bildirdi.





(CİHAN)