GÜNCEL Haber Girişi : 04 Kasım 2009 21:03

Gaziantep Müftülüğüne atanan Ahmet Bulut'a Veda Programı

Gaziantep Müftülüğüne atanan Ahmet Bulut'a Veda Programı

Trabzon'daki 4 yılı aşkın görev süresinin ardından Gaziantep'e atanan Müftü Ahmet Bulut çalışanlara veda etti. Bulut için düzenlenen veda programına Vali Dr. Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Bulut'un yerine tayin olan Ordu Müftüsü Veysel Çakı, Diyanet teşkilatı çalışanları ve davetliler katıldı.

Vali Kızılcık, Bulut'a, Trabzon'daki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bulut'un güler yüzlülüğü ve çalışkanlığıyla Trabzonluların gönlünde taht kurduğunu kaydeden Kızılcık, "Trabzon'da kamu kuruluşları arasında düzenlenen vatandaş memnuniyeti anketinde müftülüğümüz ilk sırada yer aldı. Müftüm adına tüm müftülük çalışanlarını kutluyorum. Kamu çalışanları, vatandaşları güler yüzle karşılamalı ve onların hizmetine koşmalıdırlar." dedi.

Müftü Bulut ise görevi süresince halkın birlik beraberliğine önem vermeye gayret gösterdiğini söyledi. Bulut, "Trabzon'da 1001 hatim geleneğini, Kadir Gecesi'nde 15 caminin açık kalmasını sağlayıp, yaklaşık 200 üniversite öğrencisine mahalli imkânlarla burs veriyoruz. Bu sayıyı bu yıl daha da artırdık. Halkımızın doya doya din hizmetlerinden yararlanmaları için, dini hizmetlerini yaylalara ve mezralara kadar ulaştırmaya çalıştık. Bunu yaparken de halkımızın birlik beraberliğine önem vermeye gayret ettik." ifadelerini kullandı.

Vali Recep Kızılcık, hizmetlerinden dolayı Müftü Bulut'a bir plaket verdi. Kendisiyle birlikte çalışan müftülük personeli de Bulut'a sürpriz yapıp, kendisiyle daha rahat ve görüntülü görüşebilmek için 3G'ye uyumlu cep telefonu hediye etti.

Müftü Ahmet Bulut, 1973 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra müftü yardımcısı olarak görev yaptığı Gaziantep'te ikinci kez görev yapacak. Diyanet teşkilatında yurt içi ve yurt dışında yaptığı değişik görevlerde bulunan Bulut'un, Çocuk Sevgisi ve Hakları, Dünden Bu Güne Seçme Nükteler adlı kitaplarının yanı sıra çeşitli dergilerde neşredilmiş makaleleri bulunuyor.

Müftü Bulut, Kahramanmaraş İl Müftülüğü ardından atandığı Trabzon İl Müftülüğü görevini 2005 yılı haziran ayından beri yürütüyordu.