GÜNCEL Haber Girişi : 08 Eylül 2009 00:56

'Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canbolat'Zekat her mevsimde verilebilir''

'Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canbolat'Zekat her mevsimde verilebilir''
Gaziantep İl Müftüsü İsmail Canbolat, Ramazan ayında daha fazla sevap yazıldığı düşüncesiyle verilen zekatın her mevsim verilebileceğini söyledi.
 

Zekat vermenin İslam'ın 5 şartından biri olduğunu hatırlatan Canbolat, "Ramazan'da daha çok sevap kazanılır düşüncesiyle bu ayda daha fazla zekat veriliyor. Zekat zamanı gelmeden verilebilir. Elde imkan yoksa imkan olduğu kadarını peşin geriye kalanı da ileriye dönük verebiliriz. Ancak peşin vermesi daha iyidir. İmkânı kısıtlıysa elindekini verir. Geriye kalan kısmı daha sonra imkânı olduğunda verir. Akraba, komşu gibi yakınlardan başlayarak hakiki fakirlere zekat vermek daha evladır. Fakir olmayan birine zekâtı verir, daha sonra bu kişinin fakir olmadığı ortaya çıkarsa zekâtı yeniden başka birine vermek gerekir. Zengine zekat verilmez. Kişi, akrabasından birine zekat verirse hem zekat, hem de akraba ziyareti sevabı kazanırız. Çevremizdeki insanlardan da mesulüz." dedi.

Verilen zekâtların, Allah katında sevap olarak değerlendirildiği gibi, Allah'ın; 1'e 10, 10'a 100 verdiğini hatırlatan Müftü Canbolat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vermekle mal tükenmez artar, bereketlenir. Borçlulara da zekât verilebilir. Yalnız burada bir şart var. Kişi zaruretten dolayı borçluysa zekât verilebilir. Keyfi borçlanmışsa zekât verilmez. Kredi kartı ile lükse alışveriş yapıp borçlanmışsa zekât alacaklar dışında tutulmalıdır."