ERZURUM Haber Girişi : 28 Aralık 2016 01:39

Film değil, gerçeğin hikâyesi Hey, insan utan!

Film değil, gerçeğin hikâyesi Hey, insan utan!
Halep'te insanlık dışı bir zaman yaşanıyorsa buna sessiz kalmak ve görmemezlikten gelmek insanlık suçlarının en büyüğüdür. Vicdanı olan herkesin Halep'teki bu drama karşı durması ve tarihin sayfalarına not düşmesi gerekir.
Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tırları yola çıkardı
Işte Halep'e yardım yarışı
Bir süredir Halep'te yaşanan insanlık dışı olaylara karşı sessiz kalmayan ve her ortamda bunu eleştiren şehir halkı duyarsız kalmayarak yardımlara büyük katkıda bulundu.
Halep'te insanlık ölmesin, kampanyası kapsamında Suriye'ye çeşitli yardım malzemeleri taşıyan 19 tır dün Halep'e gitmek üzere yola çıktı. Gıda ve giyecek yardımı ile Halep'teki yaşanan dramı biraz olsun hafifletmek ve acılara ortak olduğunu göstermek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından hazırlanan tır konvoyu dün şehirden ayrılarak Halep yolunu tuttu. Vali Seyfettin Azizoğlu, Milletvekili Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve STK başkanlarının da hazır bulunduğu uğurlama töreninde, "Dadaş yine merhametini ve hayratını gösterdi. Sivil Toplum Kuruluşları'nın başkanlarıyla ele ele vererek uzun süre yaptıkları çalışmanın bugün meyvesini almaktan mutluluk duyuyoruz," diye konuşan Başkan Sekmen'den sonra Vali Azizoğlu da "Erzurum'un yardımseverliğini, zora düşmüş insanlara yardım elini uzatmanın büyüklüğünü gösterdiniz, gerçekten bu yardımseverliğiniz en büyük saygıyı hak ediyor," diyerek düşüncelerini açıkladı. Ayrıca ESTP Başkanı Mustafa Güvenli de bu tür yardımların devam edeceğini söyleyerek özellikle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini bildirdi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı da, "komşusu aç iken tok yatan bizden değildir," Hadis-i Şerif'inden yola çıkarak ayrıca iki tır gıda gönderdiklerini söyledi ve Türk Milleti'nin her zaman mazlumların yayında olduğunu hatırlattı. 


Etiketler : halep
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.