EKONOMİ Haber Girişi : 14 Nisan 2011 17:57

Fethiye de Kutlu Doğum Haftası nda 10 Bin Kitap Dağıtılacak

Fethiye de Kutlu Doğum Haftası nda 10 Bin Kitap Dağıtılacak

Muğla nın Fethiye ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 12 konferans düzenlenecek. Ayrıca Fethiye Müftülüğü tarafından ilçe genelinde 10 bin adet kitap dağıtımı yapılacak.

Hz. Muhammed(sav) i anmak için, her yıl nisan ayında organize edilen Kutlu Doğum Haftası Muğla nın Fethiye ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar çerçevesinde Hz. Muhammed Mustafa (sav) ve Merhamet Eğitimi temasıyla konferanslar düzenlenecek.

Bu yılki etkinliklerde insanların merhamet duygularını geliştirmek istediklerini belirten Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, kutlamalar hakkında bilgi verdi.

14–20 Nisan tarihleri arasında Fethiye genelinde 12 ayrı konferans programı organize ettiklerini belirten Bilgili, konferanslara konuşmacı olarak Manisa Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Dr. Hüseyin Öresin in katılacağını bildirdi.

Ayrıca Fethiye genelinde 10 bin kitap dağıtacaklarını ve okullar arası kompozisyon yarışmaları tertipleneceğini ifade eden Bilgili, şunları kaydetti. 14–20 Nisan tarihleri arası 22 yıldan bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. Her yıl bu hafta çeşitli etkinlikler ve kültürel faaliyetlerle değerlendirilmektedir. Bu yıl kutlamaların ana teması Peygamberimiz (sav) ve Merhamet Eğitimi olarak belirlenmiştir. Merhameti toplumumuzun gündemine taşımak, gündelik hayatımızda sözden fiile aktarmak, insanlar arası ilişkilerde merhameti en üst düzeye çıkarmak ana hedeflerimiz olacaktır. İlçemiz genelinde yapılacak olan 12 tane konferansımız var. Bunun hanında vatandaşlarımıza kutlu doğum pilavı ikram edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınları olan 10 bine yakın kitabı vatandaşlarımız ile buluşturacağız.

Öte yandan Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, beraberinde din görevlileri ile birlikte Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli yi ziyaret ederek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet etti.