EKONOMİ Haber Girişi : 23 Aralık 2010 17:28

Fatımatüz-Zehra Kız Kuran Kursundan İcazet Merasimi

Fatımatüz-Zehra Kız Kuran Kursundan İcazet Merasimi

‘Hafızlık Bir Sevdadır’ diyerek yola çıkan Aksaray Fatıma’tüz-Zehra Kız Kuran Kursunda eğitim gören 8 kız öğrenci eğitimlerini tamamlayarak hafız oldular. Uzun süren eğitim sonunda hafızlık diploması alan öğrenciler için İl Müftülüğünce bir tören tertiplendi.

Kur’an-ı Kerim-i yalnız zihniyle değil gönülleriyle bir okuyan 8 kız öğrenci dün diplomaları alarak hafız oldular. Aksaray İl Müftülüğü Fatıma’tüz-Zehra Kız Kuran Kursunda hafızlık eğitimi tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı sınavında başarılı olan 8 öğrenciye diplomaları teslim etmek için bir tören düzenledi.

Törene Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Müftüsü İlhan Aydın, Ak Parti İl Başkanı Latif Ağır, müftülük personeli, kız kuran kursları hoca hanımları ile çok sayıda kız öğrenci ve velisi katıldı.

Aksaray’da son yıllarda kuran hizmetleri yelpazesini genişlediği belirten Müftü İlhan Aydın, son 5 yılda 50’nin üzerinde yeni kurs açıldığını ifade etti. Belediye Başkanı Nevzat Palta, ise hafız olan öğrencileri tebrik ederek başarının örnek teşkil ettiğine vurgu yaptı.

 

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları teslim edilirken Belediye başkanı Nevzat Palta, öğrencilere ve öğrencileri yetiştiren hoca hanımlara çeyrek altın sözü verdi. Yine öğrenci ve hoca hanımlara Cemaletin Aksaray-i Vakfı birer altın bilezik, Geylani Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı tarafından çeyrek altın, Hocalar Giyim Mağazası ise birer takım hediye ettiler.

Programdan sonra kuran kerim duası ve hatim duası yapan 8 hafız öğrencinden sonra yine kuran kurslar öğrencileri tarafından hazırlanan peygamber efendimizin hayatını anlatan piyes gösteri ile son buldu.

Ödül törenine ilgi o kadar yoğun olduğu bazı davetliler salon dışında kaldı.