EKONOMİ Haber Girişi : 24 Mart 2011 00:14

Fatıma-tüz-Zehra Kuran kursu Çanakkale şehitlerini anma programı düzenledi

Fatıma-tüz-Zehra Kuran kursu Çanakkale şehitlerini anma programı düzenledi

Aksaray merkezde bulunan Fatıma-tüz-Zehra kız Kuran kursu Çanakkale şehitlerini anma programı düzenledi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Cavit yıldız, İl Müftüsü İlhan Aydın, Personel Şube Müdürü Bahtiyar Şahin, Kuran Kursu öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Kuran kursu hocalarında Yasemin Sert Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.

Daha sonra programda bir konuşma yapan İl Müftüsü İlhan Aydın, böyle güzel bir programı hazırladıkları için Kuran kursu hocalarına teşekkür etti. Diğer taraftan İlhan Aydın konuşmalarına şöyle devam etti, “biliyorsunuz Çanakkale şehitleri için merhum Mehmet Akif’in yazdığı bir şiirinde şöyle diyor. “Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i. Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” Ne güzel bir benzetme. Çanakkale şehitleri anma günü münasebetiyle kurslarımızda programlar düzenleniyor.  Biz bu program hizmetlerinde ilk önde olmalıyız arkalarda değil. Böyle güzel hizmetleri de tabiî ki bizler yapmalıyız” dedi.  

Programa misafir olarak katılan Diyanet İşleri Baş Müfettişi Cavit Yıldız’da yaptığı konuşmasında, “gerçekten çok anlamlı ve zengin bir program düzenlemişsiniz. Özellikle bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Fatıma-tüz-Zehra  Kuran kursunu tebrik ediyorum. Böyle faaliyetlerinde sürekli yapılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Program bayanların düzenlemiş olduğu ilahi sunumu ile devam etti.