Haber Girişi : 22 Mayıs 2017 13:35

FAL-KEFAL İLİŞKİSİ

FAL-KEFAL İLİŞKİSİ

Ne yani ; aynı gün, aynı saatte Stuttgart'da doğan bir çocukla,Hakkari-Yüksekova'da doğan çocuk aynı burçtan mı !? Hadi diyelim ki aynı burçtan, aynı kaderden mi?

Saçları elektrik çarpmış gibi dikilmiş  kadın, Astroloji uzmanı ünvanını da yapıştırmış  kendisine, İletişimin bilgi bakımından en üst düzeydeki Televizyondan anlatıyor : Boğa'lar dikkat ay bugün Uranüs'ün etkisine giriyor,parasal yönden rahatlayacaksınız,sıkıntılarınız bitiyor. Bizim Boğa da inanıyor ne yapsın,inanmasın. Ülkenin en çok izlenen kanalında,uzman tilti ile,değişik imajlı,jest ve mimikleri konuşmasıyla uyumlu cevval bir kadın,gayet iddialı konuşuyor. Tabii ki boğa kırmızı görmüş gibi saldırıyor bankalara,eşe dosta,bulabildiği kadar borç alıyor.Altın, dolar, euro ne bulursa. Nasılsa Ay Uranüse giriyor. Da sana yükselen döviz düşen Türk Lirası karşısında ki pozisyondan dolayı girecek olandan haberin yok sevgili boğa. Senin etin ne budun ne. Asgari ücretle taşeronda çalışan SGK pirimi toplamaktan başka matematiği olmayan kölesin. Kadın o programdan ve basıp sattığı bu saçmalıktan ibaret kitaplardan binlerce dolar alıyor . sende sana giren borçlarla burçları ayıkladığınla kalıyorsun. Aslan'a hiç girmiyorum yırtıcı psikolojiler hep itici gelmiştir bana zira...

Tarot,Kahve,El,ayak,göz falı derken, sektör büyüdükçe yalan da aynı oranda büyüyor,yalan büyüdükçe umut büyüyor,bu yalanlara dayalı umudunu hayal edip beklerken hayat bitiyor. Bütün maharetin kendisinde olduğunu keşfedemeyen geri kalmış toplumların o kadar sülüğü var ki kanlarını emen farkında bile değiller. Oysa Birazcık düşünmek çare olacak. Bir yandan falcılar,bir yandan üfürükçüler,bir yandan  Justin Bieber posterine fetva verip bir milyon lirayı  bir ayda kazanan Ramazan hocaları, Bir yandan dolandırıcılar, bir yanda tereci, maydanozcular.... Talep çok olunca dolayısıyla arz da çok oluyor. Çalışmadan emek vermeden kazanmak mümkün değil oysa ki. Doğanın kanununa aykırı yaşadığı için geri kalmış ülkelerin insanları, bu ümitleri tarafından hüsrana uğruyorlar. Yani çalışmadan zengin olayım derken çalışmadan zengin olanları zengin ediyorlar. Bu da onların ahmaklık cezası.

Aynı burçtan olan Davut'lar Doğu da neden bu kadar kanlı iken, David'ler Batı da o kadar canlı hiç düşündünüz mü ! Bu uçurumu, sadece burçla açıklamak mümkün mü.

"İsminin içinde "i" harfi olan birisinin düşmanlığını göreceksin" diyen ucubenin bu telkiniyle, İsmail'lere,İclal'lere , Filiz'lere gizli kin beslemek hangi akılla izah edilebilir. Hiç bir gayretin yokken "Çok iyi bir okul kazanacaksın" diyen gaip bilicinin kendisinin hangi okul mezunu olduğunu sordun mu kendisine! Tırnaklarının kirinde bakteri kolonisi beslenen çiçekçi kadına elini verip avuç içinden sana pırıl pırıl bir gelecek vaad etmesiyle  ruhunu nasıl kirlettiğini hiç mi geçiremedin aklından.

Onunla bununla fal açıp,kendi hayallerinin dedikodusunu yapacağına, kendi falını yap gerçek olanından hem de. Birisini seviyorsan git söyle açık açık,sevmiyorsan da söyle, dürüst ol. Bir kısmet arıyorsan emek ver, Okul kazanacaksan kafa yor,oku öğren,tekrar et, Kendi hayatını yaşa,kendi hayallerini  başkasından dinleyeceğine,kendi hayallerini gerçekleştirmenin yollarını ara,dene yanıl,doğrusunu bul.

Her şey sende saklı unutma. Kurtarıcı bildiklerin sadece besleniyor senden ,her neden kurtulmak istiyorsan kendine sor ve bir an önce kurtul sülüklerinden.

Ben falınıza baktım bunlar çıktı....

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.