ERZURUM Haber Girişi : 02 Aralık 2015 09:14

Facebook'tan hakaret CEZASIZ KALMADI

Facebook'tan hakaret  CEZASIZ KALMADI
Karayazı'da sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden Türk Bayrağı'na ve Atatürk'e hakaret eden S.K adlı şahıs yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Palandöken/Erzurum
Cem BAKIRCI'NIN HABERİ

GEÇTİĞİMİZ yıl  internet cafede sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret","Devletin Egemenlik Alemetlerini Alenen Aşağılama" iddiası ile Ağır Ceza Mahkemesi'nde  açılan 3 yıla kadar hapis cezası davasında  tutuksuz yargılanan 24 yaşındaki S.K. ile  ilgili karar duruşmasında ,"mahkeme, sanık S.K. hakkında TCK'nin 300'ncü maddesi kapsamında  internet sitesinde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret", "Devletin Egemenlik Alemetlerini Alenen Aşağılama"" suçlarından  6 ay hapis cezasına çarptırdı. Kullanılan söz ve yazıların ağır ve aşağılayıcı olduğunu kaydeden mahkeme ayrıca S.K. hakkında kamu görevlerini üstlenmekten, seçme ve seçilme haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmasına hükmetti. 
 Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde Sosyal Paylaşım Facebook üzerinden "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret", "Devletin Egemenlik Alemetlerini Alalen Aşağılama" suçunu işlediği  gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan S.K. (24)  6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AĞIR CEZA'DA YARGILANDI
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Karayazı İlçesinde geçtiğimiz yıl girdiği internet cafede sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden arkadaşlarına Atatürk'e ve Bayrağa hakaret ettiği gerekçesiyle "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret", "Devletin Egemenlik Alemetlerini Alalen Aşağılama"  suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis cezası dava açıldı.

"ALKOLLÜYDÜM, ÖZÜR DİLERİM"
"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret","Devletin Egemenlik Alemetlerini Alalen Aşağılama" iddiası ile Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan 24 yaşındaki S.K. karar duruşmasında ,"O gün arkadaşlarımla birlikte alkol aldıktan sonra internet cafeye gittim. Sosyal Paylaşım sitesi Facebok'tan bir kaç arkadaşımla karşılıklı küfürlü yazdığımı hatırlıyorum. Alkolün etkisi ne yazdığımın bilincinde değildim. Hatırlamıyorum. Suçsuzum" dedi.

HAKARETE 6 AY HAPİS CEZASI
Mahkeme, sanık S.K. hakkında TCK'nin 300'ncü maddesi kapsamında  internet sitesinde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret", "Devletin Egemenlik Alemetlerini Alalen Aşağılama"" suçlarından  6 ay hapis cezasına çarptırdı. Kullanılan söz ve yazıların ağır ve aşağılayıcı olduğunu kaydeden mahkeme ayrıca  S.K. hakkında kamu görevlerini üstlenmekten, seçme ve seçilme haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmasına hükmetti.
Mahkeme S.K.'nin sabıkasız oluşu ve pişmanlığını dikkate alarak cezasını denetimli serbestlik hükmüne tabii tutarak cezasını 5 yıl süreyle erteledi.

Etiketler : facebook
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.