ASAYİŞ Haber Girişi : 01 Mart 2014 12:24

Facebook aşkına beraat

Facebook aşkına beraat

Sevgilisinin evinde rızası ile cinsel ilişkiye giren liseli kızın şikâyeti sonrası ağır cezada yargılanan genç, beraat etti

Cem BAKIRCI’NIN ÖZEL HABERİ

FACEBOOK hesabından tanıştığı kız arkadaşı Zeynep T. (17) ile evde gönüllü ilişkiye giren 18 yaşındaki Murat  E. hakkında Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  Nitelikli Cinsel Saldırı suçundan 6 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Mahkeme, genç kızın kendi ’rızası’ ile cinsel ilişkiye girdiğini gerekçe göstererek  Murat  E. hakkında beraat kararı verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Palandöken İlçesinde oturan lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Zeynep T.,  sosyal medya ağı facebook’tan tanıştığı erkek arkadaşı Murat E. ile bir süre arkadaşlık ettikten sonra evinde cinsel ilişkiye girdi.   Zeynep T, olayı  ailesine anlatmasının ardından Murat  E. hakkında şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianame, Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. 

Tutuksuz yargılanan Murat E. hakkında “Nitelikli Cinsel Saldırı” suçundan 6 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararına göre, sevgilisinin arkadaşına ait evine birlikte gittiğini itiraf eden Zeynep T.,” Murat ile bir süre önce tanışarak arkadaş olduk. Arkadaşlığımı sırasında beni evine davet etti. Bende gittim. 

Evlenme vaadiyle ilişkiye girdik. “ dedi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği gerekçeli kararda,”İddia makamı her ne kadar ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan dava açımış ise, sanık ile müştekinin önceye dayalı duygusal beraberlikleri olduğu, bir çok kez bir araya geldikleri, olay tarihinde buluşarak sanığın bir arkadaşının evine gittikleri, burada cinsel ilişkiye girdikleri, buradaki raporda her hangi bir darp ve cebir izine rastlanılmadığı ve müştekinin kendisine zorla sahip olduğuna dair somut delilin bulunmadığı sanığın müştekinin isteği ile birlikte cinsel ilişkiye girdiği,  cinsel saldırı bulunduğuna ilişkin kanıtlayıcı delil bulunmadığından müsnet suçtan sanığın, vicdani kanaat ile birlikte beraatına karar verilmiştir.

”Dosya, Yargıtay’a gönderildi.