GÜNCEL Haber Girişi : 30 Ağustos 2009 13:48

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi Bilecik'ten

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi Bilecik'ten

Diyanet İşleri Başkanlığının, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama programı çerçevesinde düzenlediği, 6. Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye finali Burdur'da yapıldı.

Burdur Ulu Cami'de gerçekleştirilen yarışmada, Bilecik Şerifpaşa Camii Müezzini Dursun Şahin birinci oldu.

 


Burdur Müftü Vekili Osman Demirel, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, ezanın bin 387 yıl önce Bilal Habeşi tarafından okunduğunu hatırlatarak, ezanı Müslüman beldelerin mührü olarak tanımladı.

Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu da güzel okunan ezanı dinleyen bir gayrimüslimin bile İslamı tercih edebildiğini söyledi.



Prof Dr. İsmail Karaçam'ın jüri başkanlığını yaptığı ve 10 ayrı bölgede birinci olan din görevlilerinin katıldığı yarışmada, Bilecik Şerifpaşa Camisi müezzini Dursun Şahin, birinci oldu.

Yarışmada, İstanbul Fatih Yeni Cami müezzini Yaşar Özsoy ikinci, Kayseri Kocasinan Kurşunlu Cami imamı Mustafa Baş üçüncü oldu.

Birinciye ödül olarak 9, ikinciye 6, üçüncüye 3 ve diğer 7 yarışmacı da birer Cumhuriyet altını ödül verildi.

Ayrıca yarışmaya katılanla çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı, Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Alp ve Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.