Evet… Sen Dadaş oğlusun…

Sesi ve sazı ile türkü severlerin gönlünde taht kuran Erzurumlu usta sanatçı Nurullah Akçayır’ın son albümünü dinledim; özellikle de “Ben Dadaş Oğluyum” adlı eserini…

Söz ve müziği ustaya ait olan ve tamamen Erzurum özlemi ve gönüllerdeki Erzurum sevgisinin nağmelere döküldüğü bu türkü, Nurullah Akçayır’ın ne denli bir memleket sevdalısı olduğunu gözler önüne seriyor.

Nurullah Akçayır, çoğu TRT’de geçen tam kırk yıllık bir mesleki tecrübeye sahip geçek bir sanatçı…

Yaptığı besteleri, okuduğu Erzurum türküleri, sanatçı duruşu ve yürekli bir Dadaş oluşuyla yediden yetmişe herkesin sevdiği ve dinlerken keyif aldığı bir isimdir.

Bu usta sanatçı, Erzurum’a karşı duyduğu vefasını her fırsatta dile getirmekle kalmadı, çoğu bedava olmak üzere, yüzlerce konsere sırf içinde Erzurum geçtiği için çıktı.

Sesinin güzelliği kadar çaldığı sazı ile de ustalar arasındaki yerini alan kıymetli hemşerimiz Nurullah Akçayır, “Ben Dadaş Oğluyum” derken kırk yılı devirdiği sanat hayatının bir özetini sunuyor.

En son on yıl kadar önce bir albüm çıkarmıştı ve o albümde de gönülleri titreten birbirinden kıymetli eserleri dinleyicisiyle buluşturmuştu. Nurullah Akçayır bu yeni albümüyle uzun hasrete son verirken, dilden dile dolaşacak bu bestesiyle şimdiden unutulmayacaklar arasındaki erini aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.