GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ekim 2017 14:04

Ev hanımlarından el emeği göz nuru sergi

Ev hanımlarından el emeği göz nuru sergi
Erzurum'da tezhip ve minyatür kursuna katılan ev hanımlarından oluşan kursiyerlerin çalışmalarının sergilendiği "Tezhip ve Minyatür Sergisi" Yakutiye Medresesi'nde açıldı.
Erzurum'da tezhip ve minyatür kursuna katılan ev hanımlarından oluşan kursiyerlerin çalışmalarının sergilendiği "Tezhip ve Minyatür Sergisi" Yakutiye Medresesi'nde açıldı. Tarihi Yakutiye Medresesi'nde Erzurumlu ev hanımlarının el emeklerinin gösterildiği tezhip ve minyatür sergisi 27-30 Ekim tarihleri arasında üç gün boyunca ziyarete açık olacak.



Erzurumlu ev hanımları yedi ay boyunca aldıkları eğitim sonrası öğrendikleri el sanatlarını tezhip ve minyatür sergisi ile Yakutiye Medresesi'nde vatandaşların beğenisine sundular.
Tarihi Yakutiye Medresesi'nde gerçekleştirilen sergi büyük ilgi gördü.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen serginin açılışını Vali Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu birlikte yaptı. Açılış kurdelesini kesen Vali Azizoğlu ve eşi, sergiyi gezerek el emeği göz nuru ürünleri tek tek inceledi. Sergi açılışına Vali Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu'nun yanı sıra; Yakutiye Kaymakamı Mahmuthan ARSLAN , Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, birçok seçkin davetli ve kursiyerler katıldı.
Ev hanımlarından oluşan 12 kursiyerin tezhip, ve minyatür dallarında hazırlanan eserlerin halkın beğenisine sunulduğunu "Sergide, 52 adet eser yer alıyor. Bu eserlerin hazırlanması tam 7 ay sürdü.Açılışta davetlilere eserlerini tanıtan kursiyerler heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadılar.



Uzun uğraşlar sonrası veriler bir emek sonucu kültür ve sanat adına, tüm ev hanımlarına örnek olabilecek, rol model çalışmalarımızı bugün Erzurum protokolüne ve sanat severlere sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen kursiyer Gülsüm Yıldırım tüm Erzurum halkını sergiyi görmeye davet etti. Gülsüm Yıldırım; Geleneksel Türk El Sanatları'mızı gelecek kuşaklara aktarmak adına tezhip ve minyatürün zarif örneklerinin beğeniye sunulduğu bu sergimizin gerçekleşmesinde bizi yalnız bırakmayarak desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Eşim Şükret Yıldırım'a her zaman yanımda olmasından dolayı ayrıca çok minnettarım" dedi.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.