EĞİTİM Haber Girişi : 17 Nisan 2023 09:11

ETÜ Mucitpark kapılarını depremzede çocuklara açıyor

ETÜ Mucitpark kapılarını depremzede çocuklara açıyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında deprem felaketinden etkilenen çocuklara yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ve Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu ile MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy katıldı.

Protokol kapsamında 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri sonucunda Erzurum’a gelerek eğitim öğretim hayatına devam eden 2-7. sınıf aralığındaki öğrencilere ETÜ’nün inovasyon merkezlerinden olan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesinde eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Dönem sonuna kadar Erzurum İl Milli Eğitim bünyesinde bulunan depremzede çocuklar 24 kişilik gruplar halinde haftada 2 gün ETÜ Bilim ve Fikir Topluluğu öğrencilerinden robotik kodlama, sanal gerçeklik, ahşap atölyesi ve 3 boyutlu modelleme atölyelerinde ders alarak gözlem ve uygulama yapma şansı yakalayacak.

Protokole ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Bülent Çakmak depremden etkilenen ve Erzurum’da misafir edilen çocukların eğlenirken öğrenebileceğini belirterek: “Çocuklarımıza bir nebze olsun fayda sağlayabilmek ve bilimsel farkındalıklarını artırabilmek için üniversitemizde ağırlayacağız. Yaralarımızı ülkece sarmaya devam ettiğimiz bu günlerde böylesine önemli bir iş birliğinin hayata geçirilmesinde ve gönüllü olarak eğitmenlik yapacak ETÜ Bilim ve Fikir Topluluğu öğrencilerimize teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ise protokolün depremzede çocuklar için son derece faydalı olacağına inandığını belirterek, misafirperverliği ve iş birlikçi tutumundan dolayı Rektör Çakmak ve ekibine teşekkür etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.