KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 25 Ekim 2023 09:37

ETÜ’lü öğrencilere Erzurum gezisi

ETÜ’lü öğrencilere Erzurum gezisi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 1. sınıfa başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak amacıyla organize ettiği oryantasyon programları kapsamında şehir gezisi düzenledi.

Yükseköğretim Seçme Sınavı (YKS) ile ETÜ’ye yerleşen öğrencilere kampüste sunulan imkanlar ve kadim şehir Erzurum hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen oryantasyon programları kapsamında şehrin tarihi, kültürel ve turistik zenginliğini yansıtan mekanlarına yönelik gezi düzenlendi.

Gezi programında öğrencilere Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu ve danışman hocalar eşlik etti.

Erzurum Kalesi, Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Aziziye Tabyaları, Erzurum Şehir Arşivi (ERŞA) ve Erzurum Kültür Sanat Evi gibi kültürel, tarihi ve turistik mekanların gezildiği programda Prof. Dr. Küçükuğurlu bu mekanlar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Daha sonra Palandöken Kayak Merkezi’ne giden kafile, dağda yıl boyunca düzenlenen etkinlikler hakkında yetkililerce bilgilendirildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.