ERZURUM Haber Girişi : 05 Nisan 2016 11:20

ESTP'den; Akşar, Gaziler ve Horasan yolu ile ilgili açıklama

ESTP'den; Akşar, Gaziler ve  Horasan yolu ile ilgili açıklama
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Erzurum ve çevresindeki sorunlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor.
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Erzurum ve çevresindeki sorunlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. 
Yapılan çalışmalar esnasında tespit edilen ve "Akşar-Gaziler-Horasan Yolu" olarak bilinen Sarıkamış Harekâtı ve sonrasında yaşanan 10 binlerce şehit verdiğimiz güzergâh ile ilgili sıkıntıları kamuoyu ile paylaşan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;
"1915 Sarıkamış Harekâtı esnasında güzergâh olarak kullanılmış olan ve her metresinde şehitlerin kanı bulunan 10 binlerce vatan evladının yattığı bu güzergâh ihmal edilmektedir. Bu yolun yapılması sadece şehitlerimizin maneviyatını huzura erdirmekle kalmayacak, aynı zamanda Doğu Karadeniz Bölgesini Narman-Pasinler yolundan 50 km daha kısaltacaktır.
Akşar-Gaziler-Horasan il bağlantılı Karayolunun yapım çalışması; dönemin Karayolları 12.Bölge Müdürü Şenol Altınok tarafından başlatılmış, bunun 26 km yol yapımı hâlen devam etmektedir. Bölgenin tek ulaşım yolu olan ama kullanılamaz halde bulunan bu yolun yapımı konusunda yetkililerin gereken hassasiyeti göstermesini istiyoruz.
Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve şehitleri ziyaret etmek isteyenlerin, yapılmış olan şehitliklere bile zorluklarla ulaştığını biliyoruz. Tarihi kültür yolu olarak bilinen bu bölgenin hem ulaşıma yapacağı katkı, hem de şehitliklerin ziyaret edilmesinde büyük katkısı olacaktır. Bu anlamda, öncelikle Erzurum'da bulunan Karayolları 12.Bölge Müdürlüğü'nün harekete geçmesini bekliyoruz. Siyasilerimizin ve bürokratlarımızın bu meseleye bir an önce eğilmesi elzem hal almıştır" dedi.
Etiketler : estp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.