SİYASET Haber Girişi : 14 Temmuz 2017 12:37

ESTP Başkanı Güvenli'den 15 Temmuz ve birlik mesajı

ESTP Başkanı Güvenli'den 15 Temmuz ve birlik mesajı
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde bir açıklama yaptı.
Yaptığı açıklamada bu "FETÖ'nün alçak saldırısının", darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirten Güvenli şunları kaydetti:
"Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız; gelecek nesillere aktaracağımız darbe aslında ülkeyi işgal girişimiydi.
Vatanına, devletine, bayrağına ve milletine bağlılığını, güçlü ve büyük Türkiye ülküsünden asla taviz vermeyeceğini, tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı 15 Temmuz kahramanlık destanı ile bu işgalci darbe girişimi tarihin sayfalarındaki yerini almıştır.
Bir gecede hem ihaneti, hem de zaferi gören, aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper ederken Erzurum'da da Dadaşlar, darbeci, alçak hainlere karşı tek ses olup meydanları doldurarak milletin destanına katılmıştır.
Diğer şehirlerimizde de bu hain girişimi millet, vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte kol kola, can cana vererek engellemiştir. Bu millet bayrağına, devletine, vatanına, anayasal düzenine ve özgürlüğüne sahip çıktığını 15 Temmuz'da tüm Dünya'ya göstermiştir
Kahramanlığı bünyesinde daima muhafaza eden aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini bir kez daha haykırmıştır.
Güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadelede Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak bu mücadelenin yanında olmaya devam edeceğiz.
Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden başta 15 Temmuz'da şehit düşen 249 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağız.
Şehitlerimiz namusumuz, gazilerimiz onurumuzdur. Nefretle yazdık hafızalarımıza FETÖCÜ hainleri nefretle anacağız ve tarihte öyle yazacak.
Milletin kararlı iradesi bundan böyle bir daha böyle bir kalkışmaya cüret etmek isteyenler içinde her zaman caydırıcı bir unsur olarak tarihteki yerini almıştır. Vatanımız için canını feda eden bu güne kadar ki tüm şehitlerimiz bizim gururumuzdur, onurumuzdur. Bizlere düşen görev ise şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmak ve bundan sonraki nesillere emanetleri aktarmaktır.
Bu münasebetle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı bizlere ve bizden sonraki nesillere nasip etsin."
Etiketler : estp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.