ERZURUM Haber Girişi : 17 Mayıs 2016 08:31

Esnafın can simidi kredi

Esnafın can  simidi kredi
Esnafın can simidi kredi
Erzurum'da 585 esnafa kredi kullandırdıklarını söyleyen Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Başkanı Yavuz Karasu, ''kredi kullandırdığımız esnaflardan hem ipotek hem de kefil almamıza rağmen bu sıkıntıyı yaşadığımız da bir gerçek'' dedi.

YAKLAŞIK 20 MİLYAR

Şimdiye kadar 19 bin beş yüz milyar kredi kullandıran kooperatifin kredi limiti 150 bin Lira. Üyelerine ise genellikle 50 bin Lira ile 100 bin Lira arasında kredi kullandırılmış.  Aynı zamanda sürücü kursu sahibi de olan Kooperatif Başkanı Yavuz Karasu, "zamanımın tamamını kooperatifte geçiriyorum, bizler esnafımıza destek olmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Biliyoruz ki kullandırdığımız her kredi esnafa can suyu olduğu kadar, işinin büyütülmesinde ve daha fazla istihdama da yardımcı olmaktadır" dedi. 

OKULLAR TATİL OLDUĞUNDA İŞLER DÜŞÜYOR

Erzurum'da çoğu esnafın bırakın para kazanmayı ayakta durmaya çalıştıklarını söyleyen esnaflar ise, okullar tatil olduğunda işlerimiz yarı yarıya düşüyor, aldığımız kredileri ödemekte güçlük çeksek de kooperatiflerin desteklemeleri bizler için çok önemli, diye düşünmekteler.  Sanayi yönünden uzun yıllar ihmal edilen Erzurum'un son yıllarda biraz nefes aldığını da belirten bazı esnaflar, iktidarların Erzurum ve benzeri şehirlere daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini ve bunu beklediklerini söylemeye devam ediyorlar. 

Etiketler : ömer nazmi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.