Haber Girişi : 23 Mart 2020 23:47

Esnaf ‘cansuyu’ ARIYOR!

Esnaf ‘cansuyu’ ARIYOR!
Başta ETSO, ETB, ESOB olmak üzere, tüm meslek teşekkülleri “üç maymun”u oynarken binlerce iş yeri kepenk kapatıyor...
Hükümetin aldığı “Yüz milyar liralık ekonomi paketi” kararları, küçük esnafın
derdine çare olmuyor. Erzurum’da binlerce küçük esnaf, Koronavirüs krizi
nedeniyle olağanüstü zor günlerden geçiyor. Bugüne kadar bildiği ve bilmediği her konuda medyada poz verme meraklısı meslek örgütlerinin başkanları, ne hikmetse son bir haftadan beri ortadan kayboldular!

Küçük esnaf ‘pes etti’ artık!

Başta Maliye ve SGK olmak üzere, ne elektrik, ne de doğalgaz şirketi rutin uygulamasının dışına çıkmış değil. Yani kimin zamanında ödenmeyen borcu varsa anında gereğini yapıyor! Daha geçen hafta bu şehirde yüzlerce hanenin doğalgazı ve
elektriği kesildi. Vatandaş boyutunda mesele buyken bir de şehir esnafının içler acısı durumu var.
Erzurum’da bugün binlerce küçük esnaf, günlük siftah yapmadan dükkânını kapatıyor, ama buna rağmen borcunu ödemek zorunda kalıyor. Bu acıklı tablo karşısında o esnafın zorunlu olarak üye olduğu ve yine zorunlu olarak aidat ödediği meslek kuruluşları ise, başlarını kuma sokarak üç maymunu oynuyor: Görmedim, duymadım, bilmiyorum!

Haşim Nurgazi/Palandöken

Efendilerin tuzları kuru nasılsa!

Peki bu tutum, Erzurum esnafına bir çare oluyor mu?
Elbette ki olmuyor. Erzurum esnafı, bu en zor gününde kendisinin yanında olmasını beklediği ve mensubu olduğu teşekkülden kimseleri göremeyince büsbütün
kahroluyor. Krizin daha çok başındayız. Besbelli ki önümüzdeki günlerde sorun daha da katlanarak büyüyecek.
Bu gerçek ortada iken niye bu şehrin meslek örgütlerinin başkanları ortaya çıkıp çare aramak yerine, saklanmayı tercih ediyorlar? Bu başkanlar, kandil mesajı yayınlamakta gösterdikleri hızın yüzde birini can çekişen esnaf için gösterseler en azından o insanlar “yalnız değiliz” diyecekler. Susuyorlar, çünkü kendi tuzları kuru! Bir ay aidat ödemediği için icraya verdiği üyesi can çekişiyor hiç umurunda değil.

Etiketler : haşim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.