GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2013 12:37

Esma Parkı açılıyor

Esma Parkı açılıyor

Mısır’da darbe karşıtı eylemler sırasında keskin nişancılar tarafından öldürülen İhvan Lideri Muhammed El Biltaci’nin kızı Esma’nın ismi Erzurum’un Hilalkent semtinde yapılan parkta yaşatılacak. Yakutiye Belediye Meclisinde tartışmalara konu olan "Esma" ismi, MHP’nin itirazı ve Ak Partili üyelerin oylarıyla parka verilmişti. Açılışa halkı davet eden Ali Korkut, kararın altında bir anlamda taraflarını gösterme gayesi olduğunu söyledi. 

Erzurum Yakutiye İlçesi Hilalkent semti altında Tortum Yolu üzeri Fort servisi arkasında 50 dönüm alana inşa edien mesire alanı, hanımlara yönelik içerisinde hamam ve saunanın yer aldığı fitnes merkezinin de yer aldığı alan için Yakutiye Belediyesi Pazertesi (bugün) açılış töreni düzenleniyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, birçok tartışma arasında açılışı yapılacak Esma Parkın açılışına tüm Erzurum halkını davet etti. 50 ailenin aynı anda piknik yapabileceği mesire alanında kapalı çift katlı ve teraslı lokanta bulunuyor. Çocuk oyun alanı, yapay havuzu, geniş alanlarıyla özellikli bir park olan Esma Park için eleştirileri cevaplayan Ali Korkut, "Bizim şehidimiz yok mu?" diye sorulduğunu hatırlatarak "Burada maksat şehit ismi vermek değil. Burada amaç farklı. Darbeye karşı bir direnişin sembol isminin Erzurum’da bu alanda yaşatılmasıdır. Birazda tarafımızı belirlemektir burada amaç. Bunun için darbeye karşı olan, darbeden nefret eden, darbeden zarar gömüş ve gönlü demokrasiden yana olan halkımızı bugün gerçekleştireceğimiz açılışa davet ediyorum. Saat 14.00’da herkes burada olmalı" dedi. 

50 dönüm büyüklüğünde bir alanda mesire alanı ve fitnes merkezine ismini veren Esma Park, aynı zamanda şehrin öte yanına ilgiyi yönlendirmeyi de hedefliyor. Hilalkent’de büyük bir ilçeyi aşan nüfus yoğunluğunun yaşadığını anımsatan Korkut, "Bir çevrenin canlanması, cazibe alanına dönüşmesi benzer yatırımlara oluşur. Biz bu anlamda bir adım attık ve anlamlı bir ismi layık gördük" şeklinde konuştu.

n Palandöken