GÜNDEM Haber Girişi : 30 Haziran 2016 12:18

Erzurum'un incisi Pasinler

Erzurum'un incisi Pasinler
Göreve geldiğinde birçok eksiği ve sorunu olan Pasinler Belediyesi'ni namı diğer Hasankale'yi önce borç batağından kurtardı, daha sonra tek tek eksikleri giderdi.
Ramazan KARATAŞ
Pasinler halkı tarafından çok sevilen ve çalışmalarıyla halkın takdirini toplayan başarılı  Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu  ilçeye yaptığı yatırımlarla ilkleri yaşattı. Belediye Başkanlığında ikinci baharı yaşayan Hasankale'nin evladı başkan hiçbir zaman halktan kopuk olmadı. Sertoğlu kah esnaf dükkanlarında, kah köy odalarında, düğünde sevinçte, cenazede kederde, sporda, sanatta her zaman her yerde Pasinler halkıyla birlikte oldu.Bu samimiyet  Sertoğlu'na  ilçe halkının sevgisini ve bununla birlikte başarıyı getirdi.



KENT MEYDANI VE YENİLENEN 
BELEDİYE BİNASI
Başkan Ünsal Sertoğlu dönemine kadar ilçede kent meydanı yokken ilçeye kent meydanı kazandırıldı. Çürümeye yüz tutmuş iç ve dış yapısıyla çok eski olan belediye binası yapılan tadilatlar neticesinde yenilenerek ışıklandırıldı ve adeta ilçeye yeni bir belediye hizmet binası kazandırıldı. Sertoğlu, "biz göreve geldiğimizde amaçlarımızdan biri ecdada hizmet etmekti. Çamur ve bataklık halinde olan ilçe mezarlığını çevre düzenlemesiyle yeniledik. İbrahim Hakkı Hazretleri Camisi'nin etrafını komple açtık. Ecdat yadigârı tarihi kalemizin çevre yenileme çalışmaları yaparak devasa bir Türk Bayrağıyla renklendirdik. Profesyonel bir ışıklandırma çalışmasıyla özellikle akşam ilçenin her yerinden görülen bayrağımız ile kalemiz daha da güzelleşti" dedi.
Yaptığı projelerle Pasinler İlçesi'ni adeta şaha kaldıran Sertoğlu, yeni projelerinde müjdesini verdi. İlçede altyapı sorununu nerdeyse tamamladıklarını ifade eden Başkan Sertoğlu, "Kentsel dönüşüm projeleriyle de Pasinler'in çehresini değiştirmeye devam edeceğiz, turizm yatırımları ile Hasankalemiz doğunun ve Erzurum'un cazibe merkezi haline gelecek " dedi. 



"İLÇEMİZİ EĞİTİMDE LAYIK 
OLDUĞU YERE TAŞIYACAĞIZ"
Yatırımları gelecek nesiller, çocuklar için yaptıklarını belirten Pasinler belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, "Çocukluğum ve gençliğimin geçtiği ilçeme hizmet etmek en büyük hayalimdi. Çocukken burada birçok şeyin hayalini kurduk. Arkadaşlarımızla oynayacak bir parkımız dahi yoktu. Bunlar hep içimi acıtan şeylerdi. Allah günün birinde bana ilçemi yönetmeyi nasip etti. Bizim yaşadığımız sorunları çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız yaşasın istemiyoruz. İşte bu yüzden eğitime büyük önem veriyoruz. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar yapılan okulların toplamı kadar bizim dönemimizde bu ilçemize okul yapıldı. Yani eğitime verdiğimiz önem ortada. İlçemizi eğitimde layık olduğu yerde taşıyacağız. Kaymakamımıza da özverili çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. . İller Bankası Bölge Müdürümüzün gayretleriyle 5 bin metrekare alanda Avrupa  standardında park yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Sertoğlu, "İlçemizdeki, nerdeyse bütün okulları bir araya topladığımız "Eğitim Kampüsü" alanımızı oluşturduk. Eğitim Kampüsü alanının çevre düzenlemesi ve yollarının yapımına devam ediyoruz" diye konuştu.



500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU
08 Haziran'da  Pasinler ilçesi eski belediye caddesinde bin 100 metrekarelik alana HASER A.Ş. tarafından yapılacak olan yurdun temelleri atıldı. Pasinlerimize bu güzel yatırımı Pasinler'in kanayan yaralarından biri olan yurt problemini çözmek için güzel bir çalışma yaptıklarırını söyleyen Başkan Ünsal Sertoğlu, "İnşallah en kısa sürede inşaat biter açılışını da yapar hizmete sokarız. Mevlam hayırlı etsin. Allah utandırmasın" şeklinde konuştu. İlçelerine yaptıkları yatırımdan dolayı HASER A.Ş. yetkililerine teşekkür eden Sertoğlu, "Yapacağımız yurt günümüz teknolojisi ve konforuyla birlikte yapılacak. İnşaat tamamlandığında inşallah Pasinler'de yurt problemi kalmayacak. Allah yüzümüzü utandırmasın, Pasinler'imize hayırlı olsun" dedi.



730 BİN ÇAM AĞACI 
TOPRAKLA BULUŞTU
Hasan Dede Dağı'na da rekor düzeyde ağaç diktiren Sertoğlu, katırların sırtında 730 bin çam ağacı toprakla buluşturdu.
Başkan Sertoğlu," Rus yazar Puşkin'in kitabında yer alan Hasan Dede Dağı'nda 1915 de atalarımız orman bırakmış ama, Ruslar çekilirken, Ermenilere devir ederken yakıp yıkıyorlar. İki sene boyunca katırların sırtında, 730 bin ağaç diktik. 4 bin dönümlük. 730 bin ağaç, dağın en ücra köşelerine varana kadar ağaç toprakla buluştu. Oluşturduğumuz bu ormanda 60 kişiyi de istihdam edildi" dedi.



MEHMET SEKMEN, BİZİM 
İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ilçeye büyük destek verdiğini ifade eden Ünsal Sertoğlu, "Mehmet Sekmen, bizim için büyük bir şans. Allah ondan razı olsun, biz belediye başkanının nasıl hizmet yaptığını bu tecrübeli isim olan Sayın Mehmet Sekmen'den öğreneceğiz. İstanbul'un Kadir Topbaş'ı varsa, Ankara'nın Melih Gökçek'i varsa, Erzurum'un Mehmet Sekmen'i var. Baba gibi adam, bize Büyükşehir Belediye Başkanı gibi yaklaşmıyor, bir kardeş gibi, bir ağabeyi gibi, bir baba gibi kucaklıyor. İlçe ayrımı yapmadan fedakârca destek veriyor" diye konuştu.
Mahallelerimize Kur'an kursu binası, imam evi, taziye evi ve umumi tuvaletler yaptırdık. Yollarının yeniden yapımı için çalışmaları ediyor, buyıl sonuna kadar asfatsız köy mahalle yolu kalmayacak, inşallah.



5 YILDIZLI TERMAL TESİS 
Başkan Sertoğlu, "Ocak ayı meclis toplantısında yapılan istişareler sonucunda bana beş yıldızlı otel yapımı için tam yetki verildi. İlçemiz kaplıca suyu yönünden çok şanslı bir ilçe olmasına rağmen halen daha eski kaplıcalarıyla vatandaşlara hizmet vermekteyiz. İlçemizden geçen tarihi ipek yolundan faydalanamamaktayız. Bundan dolayı da hem kaplıcalarımızı modern hale getirmeye çalış sakta kaplıcalarımız tarihi binalar olduğundan tarihi dokunun zedelenmemesi için fazla bir çalışma yapılamamaktadır. Onun içindir ki hem ilçemize yaraşır, hem de Doğu Anadolu bölgesine hitap edecek günün şartlarına ve günümüz teknolojisiyle donatılmış beş yıldız konseptinde büyük bir tesis yapmayı planlamaktayız" dedi. Sertoğlu, "Termal turizm beldesi olan İlçemizin turizmini nimete çevirmek ve günün şartlarına uygun beş yıldızlı termal Otel konseptinde, belediye tarafından büyük bir termal turizm kompleksi yapılmasını düşündüklerini, meclisçe alınan karar doğrultusunda fizibilite çalışmalarına başladık. Pasinler ilçemizin çehresini değiştirecek, 50 trilyonluk bir yatırım olan termal tesis için çalışmalarımız mühendisler ve yüksek mimarların nezaretinde devam ediyor. 5 yıldızlı termal otelimiz bittiğinde yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez eser olacak" dedi.



KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ 
Pasinler ilçesinde yıllarıdır esnafın kanayan bir yarası olan Küçük Sanayi Sitesinde sona gelindi.
İlçenin Doğu kanadına yapılan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Adnan Karslı, "Uzun uğraşlar sonucunda ilçemize küçük sanayi sitesini kavuşturduk. İlçemizin doğu girişinde yapılan küçük sanayi sitesinde toplamda 72 iş yeri yapılarak 72 küçük esnafımıza iş yeri sağlamış olacağız. Sanayi sitemizin temelini attık. Başta belediye başkanımız Ünsal Sertoğlu'na olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.



GECE IŞIKLANDIRIMALI HALI SAHA
Kendiside eski milli sporcu olan Ünsal Sertoğlu, ilçeye gece aydınlatmalı futbol sahası ve güreş sahası yaptırdı. Zaman zaman fırsat buldukça ziyaret ettiği Pasinlerspor kulübünde sporcularla yatkından ilgileniyor. Kasımpaşa Mahallesinde  çocuklara ve gençlere verdiği, "halı saha" sözünü tuttu. Pasinler'de 7'den 70'e herkesin spor yapması için halı saha yaptırdı. Başkan Sertoğlu, "İhtiyaç bulunan bölgelere spor tesisi yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.