GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ocak 2018 16:38

Erzurum'da sessiz yürüyüş

Erzurum'da sessiz yürüyüş
Erzurum'da üniversite öğrencileri Körler Haftası etkinliklerine kapsamında gözlerine bant çekip beyaz bastonlarla sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler.
Erzurum'da üniversite öğrencileri Körler Haftası etkinliklerine kapsamında gözlerine bant çekip beyaz bastonlarla sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler. 
Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında toplanan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Engelliler haftası etkinliği kapsamında, gözlerini kapatıp, baston yardımıyla yürümeye çalıştılar.
Cumhuriyet Caddesi'nden Yakutiye Kent Meydanına kadar sessizce yürüyen öğrenciler zaman zaman zor anlar yaşadı.
Yürüyüşe Erzurum Büyükşehir Belediyesi Engelliler Birim Sorumlusu Ülkü Sarı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sorumlusu Osman Akgül, Erzurum Beyaz Ay Dernek Şube Başkanı Ömer Onay ve öğrenciler katıldı.
Yakutiye Kent Meydanına kadar gözleri kapalı yürüyen öğrenciler burada basın açılması yaptılar.
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 4.Sınıf öğrencisi Emine Sapanlı, "Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde bir topluluk olan Mavi Ajans olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz bu proje, onların hayatlarını biraz olsun anlamayı, onlar ile empati kurmayı, onlar ile bir engelde bizim olmamamız gerektiğine dikkat çekmek istedik. Görme engelli, doğuştan gelebileceği gibi daha sonra hastalık ya da kazalar sonucu da oluşabilir. Hepimiz birer görme engelli adayıyız. Bir gün bizim de başımıza gelebileceğinin farkında olarak görme engelli bireylerin hayatlarına bir engelde biz olmamak için bu sorunlara dikkat çekmemiz gerektiğinin farkına varmalıyız. Bu amaçla gerçekleştirilen etkinlikte, dikkat çekmek amacı ile katılımcıların gözlerinin kapalı olduğunu ve bastonla yolda ilerlemenin zorluklarına dikkat çekmek istedik. Amacımız bir nebze de olsa onlarla empati kurma, hayata onların penceresinden bakma ve onlara karşı daha duyarlı olmamız gerektiği konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Dünyada ve Türkiye'de görme engelliler için yapılan çalışmalar ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Gerek günlük hayatlarına devam ettirmede gerekse eğitim hayatlarında onlara gereken önem gösterilmemektedir" diye konuştu.
Görme engellileri sadece yılın sayılı günlerinde hatırlamanın doğru olmayacağını belirten Sapanlı, "Yılın diğer günleri hayatları aynı sorunlarla devam etmektedir. 7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası bu konunun altını çizmek için bir fırsat olmalıdır. Bir gün bizde görme engelli olabileceğimizi unutmayarak onların daima yanlarında olmalıyız" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan öğrenciler sessizce dağıldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.