ERZURUM Haber Girişi : 13 Mart 2015 00:11

Erzurum'da Osmanlıca gazete dağıtıldı

Erzurum'da Osmanlıca gazete dağıtıldı
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl dönümünde fesli çocuklar tarafından Erzurum'un kurtuluşunu anlatan Osmanlıca ve Türkçe gazete dağıtıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'nde dönemin tarihi havasını yaşatan fesli çocuklar ellerindeki Osmanlıca-Türkçe gazeteleri "yazıyor, yazıyor, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunu yazıyor" diye bağırarak vatandaşlara dağıttı. Dönemin önemli haberlerine yer verilen gazetede, Kazım Karabekir'in yazdığı Erzurum'un Kurtuluşu isimli Başmakale, Hüseyin Hüsnü'nün Erzurum Mektupları isimli yazısı, Telgraf Haberleri, Ahmet Refik Altınay'ın yazısı, önemli şehir haberleri ve spor haberleri yer alıyor. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar dağıtılan Osmanlıca-Türkçe gazeteleri ilgiyle okudu.

100 ATLI VE MEHTERAN 
EKİBİ, YÜRÜYÜŞ YAPTI
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 100 atlı ve mehteran ekibi, yürüyüş yaptı. 
Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlama töreni Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın anıta çelenk sunmasıyla başladı. Kolordu Komutanlığı bando takımının İstiklal Marşı'nı okuması ve göndere bayrak çekilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.
Erkek halk oyunları ekiplerinin bar gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı karla kaplı süs havuzunun içinde konser verdi.
Havuzbaşı'nda düzenlenen programın ardından Erzurum'da bulunan atlı spor kulüplerinden oluşturulan 100 atlı ve önlerinde mehteran ekibi yürüyüş yaptı. İstanbul kapı güzergahından Havuzbaşına kadar yürüyüş yapan atlılara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Etiketler : gazete
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.