GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2015 21:29

Erzurum'da 15 Şubat gerginliği

Erzurum'da  15 Şubat gerginliği
Erzurum'da, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişini protesto eden grup, bölücübaşının posteriyle yürümek isteyince ortalık karıştı. Polise ses bombasıyla saldıran kalabalığa müdahale edildi.
ERZURUM'DA Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişini meşaleli yürüyüşle protesto etti.  Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşünü gerçekleştiren grup daha sonra bölücübaşı Öcalan'ın posterini açarak yeniden yürümek istedi. Bunun üzerine kalabalığın önüne geçen ekipler posterlerle yürüyüşe izin verilmeyeceğini anons etti. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.
POLİSİN "yürüyüşünüzü gerçekleştirdiniz. Artık dağılın" uyarılarını dikkate almayan bir grup parti üyesi ceplerinden çıkardığı "Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan" yazılı posterlerle tekrar yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyince ortalık bir anda karıştı. Ekiplerin "posterlerle yürüyüşe ve basın açıklamasına izin verilmeyecektir" uyarılarını dikkate almayan ve dağılmayan kalabalığa biber gazı ile müdahale ederek dağıttı. Çevik kuvvet ekipleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar Mahallebaşı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.