GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ekim 2023 11:47

Erzurum Valiliği’nden ‘tünel’ açıklaması

Erzurum Valiliği’nden ‘tünel’ açıklaması
Köylünün ‘korku tüneli’ kabusu son buluyor.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde Seyitefendi köyü sakinlerinin tünel isyanına Erzurum Valiliği’nden açıklama geldi.

Palandöken Gazetesi’nde yayımlanan “Köylünün ‘korku tüneli’ isyanı” haberi ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Valiliği, taşkın, su baskını gibi doğal nedenlerden ötürü tıkanarak, kullanılamaz hale gelen tünelin DSİ tarafından havalandırma ve aydınlatma imalatlarının yapılarak halkın kullanımına açılacağı belirtildi.

Haberde, köylünün sıkça kullandığı tünelin özellikle yoğun yağışların olduğu zamanlarda tehlikeyi de beraberinde getirdiği belirtilerek, Seyitefendi Mahallesi sakinlerinin bağ ve bahçelerine tek ulaşım imkanı olan tünelin, su baskınları nedeniyle adeta korku tüneline dönüştüğü, tüneldeki ışıklandırma sorununun da zaman zaman vatandaşları zor durumda bıraktığı ifade edildi.

Erzurum Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Uzundere Göleti ikmal çalışmalarının yapıldığı dönemde, mevcut yolun ulaşımını sağlamak üzere inşa edilen tünel, vatandaşın hizmetine sunulacak.

DSİ tarafından yürütülen çalışmaların hızlı ve güvenli olması açısından açılan tünel; zamanla taşkın, su baskını gibi doğal nedenlerden ötürü tıkanarak, kullanılmaz hale gelmişti.

DSİ 8. Bölge Müdürlüğünce yapılan müdahaleler sonucunda, kapalı olan tünelin 52 metre boyunca temizliği yapılarak, biriken suların ekim ayı sonuna kadar kanallarla tahliye edilmesi ve tamamen taşınması planlanmaktadır.

DSİ tarafından söz konusu alandaki rüsubat kaldırılarak tünelin havalandırma ve aydınlatma imalatlarına başlanacak olup tünel, halkın kullanımına açılacaktır.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.