Haber Girişi : 14 Şubat 2018 13:11

Erzurum Şehir Tiyatrosu'ndan "Kaynana"ya anlamlı ders!

Erzurum Şehir Tiyatrosu'ndan

Yıllarını tiyatroya veren ve bu uğurda yaşadığı nice güçlüklere rağmen yılmadan geleneksel tiyatroyu Erzurum'da sürdüren usta sanatçı Cumhur Seval, yeni yılda yeni oyunla çıktı Erzurumlu tiyatro severlerin karşısına...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in sağladığı imkanla, kapılarını Erzurum Şehir Tiyatrosu'na açan İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi, hafta başında "Kaynana" için "perde" dedi.

"Teyo Emi" tiplemesiyle ünü yurtdışına da taşan değerli sanatçı Cumhur Seval'ın, "kaynana" rolünü üstlendiği oyunda, her zaman olduğu gibi usta sanatçının yanında başka bir ustada daha vardı. Hiç kuşkusuz ki o usta sanatçı da Semih Yetimoğlu'ydu.

Gelinine kötü davranan ancak bu kötülüğünün bedelini ibretlik bir dersle ödeyen Kaynana, "perde" dediği ilk günde seyircisini coşturmayı başardı.

Birbirinden yetenekli oyuncuların da rol aldığı Kaynana'nın ilk günkü izleyicileri arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kurmayları da vardı.

Erzurum şivesinin ve kültürünün zekice hazırlanmış hicivlerle süslendiği oyunda, Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu bir kez daha ustalıklarını konuşturdular.

Oyun, Erzurum'un yanı sıra turneye de çıkarak ilçelerde de seyirciyle buluşacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.