ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Ocak 2024 23:50

Erzurum radara yakalandı

Erzurum radara yakalandı
Erzurum’da bir yılda 70 bin 301 sürücüye ceza kesildi. 21 bin 41 adet ile radar cezası ipi göğüsledi.

Erzurum Trafik Tescil ve Denetim Şubesi ekipleri tarafından bir yıllık denetimlerde 70 bin 301 sürücüye para cezası kesildi.

1 Ocak - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan bir yıllık denetim ve çalışmalarda; Erzurum’da 4 bin 133 araç sürücüsüne koruyucu tertibat, emniyet kemeri ve kask kullanmamaktan, 7 bin 792 araç sürücüsüne park yasağı kuralı ihlalinden, 21 bin 41 araç sürücüsüne azami hız limitlerini aşmaktan, 519 araç sürücüsüne alkollü olarak araç kullanmaktan, 389 araç sürücüsüne yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 11 bin 562 araç sürücüsüne kırmızı ışık kuralı ihlalinden, 3 bin 25 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 6 bin 614 araç sahibine muayenesiz aracı trafiğe çıkartmaktan, 699 araç sürücüsüne tehlikeli şerit ihlalinden ve bin 99 araç sürücüsüne sürücü belgesiz olarak motorlu araç kullanmaktan ceza yazıldı.

Ayrıca 15 bin 428 araç sürücüsüne, 2918 sayılı karayolları trafik kanununun diğer maddelerinden olmak üzere toplam; 70 bin 301 sürücüye idari para cezası kesildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • WY 19 Ocak 2024 09:29

    Bu şehirde ciddi bir trafik zorbalığı mevcut olup maalesefki eğitim ile yapılamayan terbiye ceza ile yapılıyor saygıdeger emniyet personelini kutluyorum.Bu şehrin en büyük problemi 'yol benim' kafası kimse kimseye nezaketli davranmıyor genel olarak aynı şeyi söylemek mümkün değil ama maalesef durum bu.Tabiki sürücüleri öfkelendiren bir diğer konu aşiri derece de fazla olan plansız kavşaklar, trafik lambaları vb. mevcut yerel yönetimler bu anlamda akıllı kavşaklar falan bayağı bir düzeltme yoluna gittiler ama yeterli değil.Burası büyükşehir statüsünde bir il başka illere bakıyorsunuz h.başı şeklinde merkezi yerlerde ışık bile yokken yıldızkent yenişehir altyol c.caddesi mevkii arası çok olsun 5km en az 15 ışık var. Haliyle dadaşın sarı renk ışık ile korna entegre çalışıyor.Bi de neyin acelesi onu anlamıyorum şehrin başı ile sonu 15 dak. bu böyle olmaz olmamalı da.Ciddi bir ulaşım planlaması yapılmalı,denetimler ve cezalar caydırıcı nitelikte olmalı en önemlisi sürücülerimiz sakin olmalı dadaşa yağişmir yani.

  • Yd 07 Ocak 2024 00:25

    Hükümet Erzurum sayesinde bütçe açığını kapadı.

  • Sinan beytuzun 06 Ocak 2024 19:49

    Erzurum'da park yeri yok çevre iller hastane için geliyor sağlık konusunda yol gider destekleri yok Erzurum trafiğinde % 80 komşu iller var bu insanlara ceza keserek övünen bir trafik yönetmeliği değil yardımcı olamasi gereken bir yönetmelik istiyoruz şehirde yer yok park yok yol yok kaldırım yok ceza ile övünüyorlar

  • Ersin Özek 06 Ocak 2024 09:47

    Bu kadar ceza gayet normal. Kırmızıda geçme, ters yonden gelme, uygunsuz park, en sağ şeritten sola dönme, arabada telefonla oynama vb. hatalar erzurum suruculerinde mevcut. Trafik facia. Yayalarda farklı değil.

  • Ersin Özek 05 Ocak 2024 22:20

    Bu kadar ceza gayet normal. Kırmızıda geçme, ters yonden gelme, uygunsuz park, en sağ şeritten sola dönme, arabada telefonla oynama vb. hatalar erzurum suruculerinde mevcut. Trafik facia. Yayalarda farklı değil.

  • Ziyaretçi 05 Ocak 2024 21:14

    Önceki yıllarda bu kadar sıkı denetimler yoktu. Son zamanlarda denetimler çok arttı. Artık kurallara uymak gerekiyor ben uyuyorum. Ceza yemedim. Özellikle gençler çok kötü araba kullanıyorlar çok saygısızlar. En önemli olan şey acele etmemek tali yol ana yol ayrımını bilmek gerekiyor. İki defa vurdular özellikle ticari araçlar dolmuşlar belediye özel otobüsleri çok kötü araba kullanıyorlar. Tali yoldan çıkarken ana yola mutlaka bak boş ise çık yoksa bekle. Sinyal vermekle iş bitmiyor. Yüzde yüz hep karşı tarafa verdiler suçu.

  • Yalçın Erdoğan 04 Ocak 2024 17:30

    Erzurum ak Parti'nin kalesi ve Erzurum kış şartlarında zor bir şehir evet alkollü araba kullanmak çok tehlikeli ve yasaktır gereken yapılsın Ama yollar otoban gibi yol koyulan hız sınırı 70 El insaf enkaz 90 veya 100 olmalı saygılar