GÜNCEL Haber Girişi : 02 Nisan 2017 23:36

Erzurum Gençlik Platformu, referandum oyunu açıkladı

Erzurum Gençlik  Platformu, referandum oyunu açıkladı
Erzurum'da faaliyet gösteren 14 gençlik sivil toplum kuruluşunun bir çatı altında toplandığı Erzurum Gençlik Platformu (EGP), önümüzdeki 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halkoylaması nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Erzurum'da faaliyet gösteren 14 gençlik sivil toplum kuruluşunun bir çatı altında toplandığı Erzurum Gençlik Platformu (EGP), önümüzdeki 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halkoylaması nedeniyle basın açıklaması yaptı. EGP Başkanı Mustafa Kahveci'nin yaptığı açıklamada, "Erzurum Gençlik Platformu olarak, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize ve milletimize sahip çıkmak için 'Evet' diyoruz." dedi. 
"Kahraman ve Asil Türk Milletini selamlıyoruz. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz." diye söze başlayan Kahveci, büyük ve birleştirici bir medeniyetin, şanlı ve parlak bir tarihin varisi olan Aziz Milletimizin; tüm dünyada adaletin, hak ve hürriyetin hâkim kılınmasını sağlayacak, beşeriyetin huzur ve refahını temin edecek büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandıklarını ifade etti. Erzurum Gençlik Platformu olarak ülkede yaşayan herkesin birbirini sevmesini, birbirinin inançlarına, değerlerine saygı göstermesini istediklerini dile getiren Kahveci, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Bu ülkede 'Ortak Değerler' derdi var. Aynı bayrağa inanan, aynı vatanda yaşayan, aynı devlete inanan ve aynı milletten olan insanlar, birbirlerine asla yan gözle bakamazlar. Biz bu yüzden 'Evet' diyoruz. Erzurum Gençlik Platformu olarak, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize ve milletimize sahip çıkmak için 'Evet' diyoruz. Güçlü bir Türkiye için 'Evet' diyoruz... Son zamanlarda birlik ve beraberliğe, vatan sevdasına, bayrak aşkına sıkı sıkıya bağlanmaya, en az Kurtuluş Savaşı'nda olduğu kadar, ihtiyaç duyduğumuz günler yaşamaktayız. 15 Temmuz Gecesi, bu anlamda bir milat olmuş ve vatanseverler ile vatan hainleri gün gibi ortaya çıkmıştır. O gece Türk Milleti aydınlık bir sabaha uyanabilsin; aydınlık bir geleceğe yürüyebilsin diye, kadını erkeği, polisi sivili milyonlar sokağa dökülmüş; ihanete kanıyla, canıyla karşı durmuş ve neticede 248 vatan evladı şehit ve yüzlerce de gazi verdik. Bizler, Ülkemizin yarınlarının emin ellerde olması için 'Evet' diyoruz.
EGP olarak, lider bir ülke için 'Evet" diyeceklerini belirten Kahveci, neden 'Evet' diyeceklerini şu şekilde sıraladı: "Bizler, dünyada değerini yitirmiş Parlamenter sistemden kurtulmak için evet diyoruz. Bizler, hızlı karar alabilen, aldığı kararı engeller olmadan uygulayabilen bir sistem için evet diyoruz. Bizler, hainlerle amansız mücadele edilebilsin diye evet diyoruz. Bizler, darbe anayasasından kurtulmak için evet diyoruz. Kahraman Türk Milleti; Sen, asaletini damarlarında taşıdığın kandan alıyorsun. Sen, Kurtuluş Savaşında ilk kurşunu atan Hasan Tahsin; Sen, 15 Temmuz'da Ankara'da Ömer Halis Demir; Sen, 5 Ocak'ta İzmir'de Fethi Sekin'sin. Biz gençler; ülkemiz için, milletimiz için özgürlüğümüz için, çocuklarımız için, milletimizin egemenliği için, Türk-İslam coğrafyası ve dünya mazlumlarının umudu olduğumuz için evet diyoruz. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda Yeni ve Güçlü Türkiye'yi hedefleyen, tarihî ve kültürel yapımıza daha uygun bulduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sistemini Erzurum Gençlik Platformu olarak destekliyor ve aziz milletimizi, memleketimizin selametine vesile olacağına inandığımız bu sivil düzenlemeye evet demeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.