ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Mayıs 2018 10:58

Erzurum Emniyeti'nden Ramazan öncesi büyük temizlik

Erzurum Emniyeti'nden Ramazan öncesi büyük temizlik
Uyuşturucudan teröre, fuhuştan kavgaya kadar dört bir koldan suçlulara operasyon

Palandöken gazetesi

Başarılı operasyonlarıyla adını sık sık ülke gündeminde de duyurmayı başaran Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinden çeşitli şubeler, yaklaşan Ramazan öncesi şehir genelinde büyük bir temizlik harekatı yaptı.

Yüklü miktarda uyuşturucudan tutunuz da terör suçlularına kadar bir çok alanı kapsayan bu operasyonlarda çok sayıda zanlı gözaltına alındı ve bu zanlıların büyük bir bölümü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şehrin genel asayişi ve güvenliği için suç ve suçlulara karşı amansız bir mücadele veren Erzurum Emniyeti, torbacılara, halkın güvenliğini tehdit eden zorbalara ve fuhuş yaptıranlara fırsat vermiyor.

Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, "Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak ve yasaların öngördüğü çerçevede suç ve suçlularla mücadele etmek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir fedakarlıkla görevlerini yürütüyorlar. Yaklaşan mübarek Ramazan'ın şimdiden huzur ve sağlık içinde geçmesini temenni ediyoruz" dedi. İşte Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün son bir kaç gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu operasyonların özeti:

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

CİNAYET/GASP BÜRO AMİRLİĞİ

11/04/2018 günü 17:00 sıralarında Palandöken Devlet Hastanesi arkası Kardelen taksi durağı civarından silahla yaralama olayı meydana gelmiştir.

Yapılan çalışma neticesinde olayda kullanılan av tüfeği şüphelinin kaçış istikametinde bulunan metruk bina içerisinde elde edilmiş, şüpheli S.Y ise görevlilerimiz tarafından aynı gün yakalanmış, hakkında yapılan tahkikat evrakları ile birlikte çıkartıldığı mahkemece TUTUKLANMIŞTIR.

25.04.2018 günü saat 17:15 sıralarında Abdurrahman Gazi Mahallesi E-80 Karayolu üzeri Pasinler Çay ocağı önünde Kasten Öldürmeye Teşebbüs, 6136 SKM ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi olayı meydana gelmiştir.

Olayın aydınlatılması şüpheli şahısların yakalanması amacıyla çok yönlü olarak yapılan çalışmalar neticesinde olaya karıştıkları tespit edilen şüpheli E.K. ve olayda silah kullandığı tespit edilen A.G. isimli şahıs olay sonrası yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak Adli mercilere sevk edilmiş ve Adli Tedbir Kararı uygulanmıştır.

01.05.2018 günü saat 14.30 sıralarında Adnan Menderes Mahallesi 53. Sokak Metin Sahil Apt. B Blok No: Palandöken adresinde Kasten Öldürmeye Teşebbüs, 6136 SKM. Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi, Tehdit, Hakaret olayı meydana gelmiştir.

Şüpheli B.K.nin yakalanması yönünde yapılan çalışmalarda şahsın bulunduğu yer tespit edilmiş ve şüpheli şahıs kovalama neticesinde aynı gün suç aleti tabanca ve 3 adet tabancaya ait fişek ile birlikte yakalanmıştır.

Şüpheli şahıstan elde edilen tabanca incelenmek üzere Erzurum Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilmiş ve yapılan inceleme neticesinde şüpheliden elde edilen tabancanın 04.04.2018 tarihinde Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde meydana gelen müşteki Ü.K.'nin yaralanması olayında kullandığı tespit edilmiştir.Şahıs hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkartıldığı mahkemece TUTUKLANMIŞTIR.

07.05.2018 günü saat:09.45 sıralarında Rabia Ana Mahallesi Yeşil Yakutiye Sitesi içerisinde Tehdit (silahlı), Mala Zarar Verme, 6136 SKM ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi olayı meydana gelmiştir.

Olayda silah kullanan R.S olayda kullanmış olduğu ruhsatsız tabancası ve 2 adet 9 mm çaplı fişeği ile birlikte görevlilerimce yapılan çalışma neticesinde yakalanmıştır. 08.09.2018 tarihinde Adli Makamlara çıkartılmış, Adli Kontrol şartı ile serbest kalmıştır.

08.05.2018 günü saat:13.00 sıralarında Yunus Emre Mahallesi Su deposu üst kısmında mezarlık yanında Yağma, Küçük Yaşta Kız çocuğuna Cinsel İstismar, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Kasten Yaralama ve tehdit olayı meydana gelmiştir. Olayla ilgili olarak yapılan çalışmalarda şüpheliler A. D., S. B. ve S. U. ile Suça sürüklenen çocuk N. Y. yakalanarak haklarında yapılan tahkikat neticesinde mevcutlu olarak 09.05.2018 günü çıkartıldıkları Mahkemece tutuklanmışlardır.

İNFAZ BÜRO AMİRLİĞİ

İlimiz genelinde hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şahıslardan son 45 günlük süre içerisinde toplam 203 şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmişlerdir.

AHLAK BÜRO AMİRLİĞİ

İlimiz genelinde farklı tarih ve adreslerde meydana gelen 4 ayrı Fuhşa Aracılık, teşvik ve yer temini olayı ile Cinsel saldırı olaylarında toplam 4 şüpheli şahıs yakalanmış bu şahıslardan 2 si tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş 2 si de adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak Narkotik suçlarla mücadelemiz bundan böylede kararlılık ve azimle devam edecektir.

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK YAPILAN

EŞ ZAMANLI OPERASYON;

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimiz genelinde torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik olarak son dönemde ara vermeksizin yapılan operasyonlarda;

Toplam 31 şüpheli şahsa Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek suçundan adli işlem yapılmış olup bu şüpheli şahıslardan 21’i Tutuklanarak ilimiz E Tipi Cezaevine teslim edilmiştir.

Bu operasyonlarada 31 ara delillendirme yakalaması yapılmış olup, bu yakalamalarda toplam 52 şüpheli şahsa Uyuşturucu Madde Kullanmaktan adli işlem yapılmıştır.

Sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam daralı ağırlığı 95.48 gram gelen Bonzai maddesi, 66.14 gram gelen Esrar maddesi, 30.70 gram gelen Metamfetamin maddesi, 146 adet Ecstasy Hap maddesi ele geçirilmiştir.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı görevlilerimizce ilimizin uyuşturucu madde geçiş güzergâhında bulunması nedeniyle Uyuşturucu Madde Ticaretinin ve Naklinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında;

İlimiz Erzurum-Aşkale Karayolu üzerinde bulunan Polis Uygulama Kontrol noktasından durdurulan araçlarda ve arç içerisinde bulunan şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; Toplam daralı ağırlığı 57 KİLO 152 GRAM gelen uyuşturucu EROİN MADDESİ ele geçirilmiş olup, olaylarla ilgili yakalanan toplam 6 şahsın tamamı çıkarılan adli mercilerce tutuklanmıştır.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yakalanan şahısların adli tahkikatları ile ilgili detaylı çalışmalar devam etmektedir.

TERÖRLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNCE

FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Askeri Mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Örgütün askeri mahrem imamları ile ilişki ve irtibatları tespit edilen, 19 Subay ve Astsubayın yakalanmasına yönelik, 09.05.2018 günü Erzurum Merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında diğer illerde yakalanan Askeri personellerin Erzurum iline getirilmeleri ile adli işlemleri devam etmektedir.

CEZAEVİ FAALİYETLERİ

FETÖ/PDY Silahlı terör örgütü üyesi olması sebebi ile cezaevinde tutuklu bulunan oğlunu, ziyaret amaçlı giderken, yanında oğlunun örgütsel faaliyetlerde kullanması amacı ile olduğu değerlendirilen, Sim kart ve Hafıza Kartı götüren bir şahıs 09.05.2018 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili detaylı araştırmalar ve adli tahkikat devam etmektedir.

PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜ

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK Silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda;

Terör örgütünün Erzurum İlinde Devrimci Gençlik Hareketi isimli yapılanması içerisinde faaliyet gösteren, bu yapıya üniversite gençliğini kazandırmaya çalışan aynı zamanda, terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarma faaliyetlerini organize eden, şahısların yakalanmalarına yönelik 08.05.2018 günü yapılan planlı operasyonda 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yakalanan şahısların adli tahkikatları ile ilgili detaylı çalışmalar devam etmektedir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.