ERZURUM Haber Girişi : 01 Haziran 2020 08:16

Erzurum ekonomisi düpedüz dibe vurdu

Erzurum ekonomisi düpedüz dibe vurdu
Şaka değil, esnaf çok zorda
Yeni normalleşme dö- nemi eğer berabe- rinde yeni adımların atılmasını sağlamayacak, herkes kaldığı yerden devam etsin denilecekse, başka şehirleri bilmem ama Erzurum için bu hiç de makul bir durum değil. Çünkü sanayisi olmayan bu şehirde küçük işletmeler çoktan iflas bayrağını çekti. Bu gerçeği görmek istemeyen ya da ısrarla üzerini kapatmaya çalışan sözde meslek örgütleri üç maymunu oynamakla günü kurtardıklarını zannediyorlar.
Erzurum gibi üretime dayalı güçlü bir ekonomik arka planı olmayan şehirlerde, insanlar kamu girdileri ve öğrencinin bıraktığı parayla ticaretini çeviriyor. Malum kamu ihaleleri ve kamu harcamaları büyük oranda durdu, öğrenci de tatil nedeniyle yok. Şu halde Erzurum’daki küçük esnaf bu kayıplarını nasıl telafi edecek? Bugünden itibaren çarşı pazar hareketlenecek, ancak esnaf, önünde dağ gibi duran borçları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladı.

Haşim Nurgazi
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.