ASAYİŞ Haber Girişi : 01 Nisan 2018 21:52

Erzurum'dan giden UMKE görevlisi Burak Tatar Afrin'de şehit oldu

Erzurum'dan giden UMKE görevlisi Burak Tatar Afrin'de şehit oldu
Erzurumlu sağlık görevlisi Burak Tatar, Afrin’de askeri aracın mayına isabet etmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit düştü. Patlamada 3 asker de yaralandı.

‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında Erzurum’dan geçici görevle Afrin’e giden UMKE paramedik sağlık personeli Burak Tatar, bugün saat 17.25 sıralarında Kestele Hidirya bölgesinde askeri aracın mayına isabet etmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit düştü. 

Şehit Tatar’ın cenazesi yarın öğle namazını müteakip Narmanlı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Güzelova (Tufanç) Mahallesinde defnedilecek.  

Sağlık Bakanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekatı kapsamında fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarından UMKE görevlisi Burak Tatar'ın bugün Afrin bölgesinde el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit olduğu açıklandı. Yazılı açıklama yapan Bakan Demircan, "Harekatın başladığı ilk günden itibaren, vatan, millet aşkıyla gerek hastanelerde gerek ambulanslarda gerekse cephede canları pahasına yaralılarımıza müdahale eden çalışanlarımızın ne kadar kutsal bir görev üstlendiklerine bir kez daha şahitlik ettik, ediyoruz. Yüzlerce sağlık çalışanı gibi Burak Kardeşimiz de görev yaptığı Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezinden gönüllü olarak savaş bölgesine gidip kutsal görevi icra ederken Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Şehitlik gibi yüce bir mertebeye nail olan Burak Kardeşime Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerinde bulundu.  (iha)

Etiketler : afrin
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.