GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2021 07:23

Erzurum’dan 15 Temmuz mesajları

Erzurum’dan 15 Temmuz mesajları
Erzurum’da siyasiler, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

BAŞKAN UÇAR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uçar, “FETÖ/PDY terör örgütünce devletimizin, demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde, milletçe yek vücut olup, eşine az rastlanacak bir kahramanlık destanı yazmış olmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz” dedi.

Başkan Mahmut Uçar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanı için hayatlarını, ailelerini, sevdiklerini hatta canlarını hiç düşünmeden ülkesi uğruna feda edenler, 15 Temmuz da sahip oldukları özgürlük bilinciyle büyük bir cesaretle huzur ve refahımıza kastetmeye çalışanlara en büyük cevabı verdiler. 15 Temmuz gecesi ölümü öldüren, korkuyu korkutan milletimizin bir ferdi olarak ne kadar gurur duysak, ne kadar övünsek azdır. 15 Temmuz’da Milletimizin tüm bireyleri; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha can siperane mücadelesini vermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla; vatanını, namusunu ve mukaddesatını savunmak üzere meydanlara akın eden milletimiz, darbecilere karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanına imza atmıştır. 15 Temmuz'da yaşananlar bize göstermiştir ki; özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine ve geleceğine sahip çıkan milletimizin, karşılaştığı her türlü güçlükle baş edebilecek cesareti ve gücü vardır. Önemli olan bu cesaretin ve cesareti gösterenlerin unutulmaması, bilhassa yaşatılmasıdır. Milletler bu tür hadiselerden çıkardıkları derslerle geleceği şekillendirirler. Geleceği şekillendirmek adına da milletimizin her bir ferdinin ve kurumunun önemli sorumlulukları vardır. Bu bakış açısıyla geçmişin hakikatini unutmadan geleceği şekillendirmek için çabalamalıyız. Meydanlarda kazanılan zaferler ancak düşünceyle ve üretimle taçlandırıldığında anlam kazanır. Bu meyanda vatan nöbetimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülke hedeflerini gerçekleştirmek için her alanda devam ettirmeliyiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü anarken aziz milletimizin her daim birlik, beraberlik içinde olmasını ve bir kez daha bu tür hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum. 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa kavuşturmak için sokaklara dökülen milletimizin her ferdine teşekkürlerimi sunuyorum. Gazilerimizin her birine sağlıklı ve uzun ömürler dilerken, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşamamızı sağlayan ve iman dolu göğsünü siper eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’

SUNAR: 15 TEMMUZ MİLLİ İRADE DESTANIDIR

Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, 15 Temmuz’da kaydedilen Milli Dirilişin; Türk Milletinin ihanete, vesayete, darbeci zihniyet ve darbe zilletine karşı ortak bir duruşu, tarihte benzeri yaşanmamış milli irade hassasiyeti olduğunu belirtti.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Başkan Sunar, Milli iradeyi yok etmek; kardeşlik, birlik ve beraberlik safını bozmak; Türkiye’nin çağlar üstü yürüyüşünün önünü kesmek; Büyük ve Güçlü Türkiye idealini bozmak isteyen FETÖ’cü hainlerin, 15 Temmuz’daki milli duruş, gösterilen milli irade azmiyle, tarihe geçen istiklal ve istikbal hassasiyeti ile haki yeksan edildiğini kaydetti.

Milli iradenin 15 Temmuz’daki tarihi duruş ve kararlılığını, “Türkiye için dönüm noktası olan 15 Temmuz; Milli iradeye set çekmek, onu susturmak isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, Milli İradenin ‘Vatan Bir Bütündür parçalanamaz’ hükmünü cihana haykırdığı gün.” olarak tarif eden Sunar, “Vesayet ihanetini, darbeci zilleti sahneye koymak isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, milli irade tek yürek olmuş, destansı bir zafer elde etmiştir.” dedi.

FETÖ’cü ihanet odağının vesayeti hakim kılmak adına yaptığı kalkışma ve girişimin, millet yolunda nefsini adayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milli irade tarafından yok edildiğini vurgulayan Sunar, “Şehadeti en büyük şeref bilenler, ‘Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa / Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır’ hakikatini ortaya koymuşlardır. 15 Temmuz ihanetini durdurmak adına canlarını feda eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. İstiklal ve istikbalinden taviz veremeyen, 15 Temmuz Destanının Küresel tarihe bir damga halinde kaydeden milli iradeye şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.” ifadesini kullandı.

15 Temmuz’da kaydedilen diriliş ve varoluş destanının Türk Milletine ait eşsiz iradeyi ifade ettiğini aktaran Sunar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkomutanlığında, tarihte emsalsiz diriliş ve direniş ortaya koymuş aziz milletimiz, “Bu kutlu coğrafyada, FETÖ’cü melunlara yer yok.’ kaydını düşmüş, şeref ve haysiyet yoksunu bu hain yapıyı yerle bir etmiştir. 15 Temmuz akşamı başlayıp 16 Temmuz günü öğlene kadar süren bu şanlı direniş, Demokrasi nöbetleriyle devam ederek, Dünya Demokrasi tarihinin de önsözü olmuştur.” dedi.

Mesajında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 3’üncü yılına erişildiğine işaret eden Sunar, yeni sistemin zamanında ve yerinde karar alma gibi hayati bir fonksiyon ve işlev sağladığını belirterek, “Aziz milletimizin iradesiyle hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemindeki maksat, Cumhur ittifakının gücüyle hasıl olmuş, dünyanın pek çok alanda yalpalandığı bir dönemde ülkemiz, dimdik ayakta kalarak, aydınlık geleceğe emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmüştür, sürdürmektedir.” vurgusunda bulundu.

Sunar, “15 Temmuz’da Millet yolunda, vatan uğrunda canlarını feda eden, Başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun yolunda giden yüce milletimize minnettarlığımızı kaydediyoruz.” dedi.

BAŞKAN ORHAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “15 Temmuz; millet iradesine karşı diş bileyen ve düşman kesilen mihrakların nefesinin kesildiği, hain terör örgütü FETÖ’nün iman dolu göğüslere çarpa çarpa adeta paramparça olduğu günün adıdır” dedi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Orhan mesajında; karanlık ve hain emellerini 15 Temmuz’da icra ve ibra etmek isteyen FETÖ terör örgütünün milletten esaslı bir ders aldığına vurgu yaparak, “O gece herkes sustu; yüreklerdeki cesaret konuştu, dirayet konuştu. O gece herkes sustu; sadece ve sadece iradesine pranga vurulmak istenen aziz milletimiz konuştu. Ve kurulan tüm tuzaklar, tüm kumpaslar 15 Temmuz gecesinde yine necip milletimiz tarafından bozuldu. Bu yüzden 15 Temmuz, sadece hain darbe girişimine karşı sergilenmiş bir direniş değildir. 15 Temmuz aynı zamanda milli imandır, milli duruştur; birlik ve beraberliğin, milli kaynaşma, uzlaşma, kucaklaşma ve dayanışmanın en bariz ifadesi ve dahi ikamet adresidir. 15 Temmuz; sesimizin, sözümüzün ve nefesimizin milletçe tek olduğu, namımızı, şan ve şerefimizi ayaklar altına almak isteyen kiralık postalların, zillet çukuruna gömüldüğü gündür” ifadelerini kullandı.

“Üzerinde yaşadığımız bu gönül coğrafyası, tarihi süreçte çok bela ve çok musibet gördü” diyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, milletin başına bela olmak isteyen şer odağı her yapı ve yapılanmanın eninde-sonunda bozguna uğradığının altını çizdi.

Başkan Orhan, “Biz, ihanet ve hıyanetlerle yeni karşılaşmıyoruz. Biz, husumet ve hezimetlere ilk kez de kafa tutmuyoruz. Biz, binlerce yıllık şanlı bir tarihin tarifi olmakla beraber cesaret ve kahramanlıkla abideleşmiş bir milletiz. Biz, geçmişten günümüze kadar çok derinlere kök salmış, üzerinde yükseldiğimiz tarihle birlikte topraklarımızı şehit kanlarıyla yoğurmuş ve yüce dinimiz İslam’a sancaktar olmuş bir milletiz. Biz, Malazgirt’in bile öncesine dayanan ve bu kadim topraklar üzerinden hiçbir zaman eksik olmayan imanın ve milli ruhun ta kendisiyiz. Cesaretimiz işte bu yüzdendir, feraset ve basiretimiz işte bu kaynaktan beslenmektedir. Dolayısıyla bu millete kefen biçmeye kalkışmak, o kefeni doğrudan giyinmek demektir. Hal böyle iken, emperyalist güçlerin taşere ettiği hain terör örgütü FETÖ’nün başına gelen de, tam da budur. 15 Temmuz’da aziz milletimize istikamet çizmeye ve iradesine zincir vurmaya kalkışanlar, yine bu milletin kükremiş sel misali bendini çiğneyip aşan evlatları tarafından yerle yeksan edilmiştir” diye konuştu.

Öte yandan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz kalkışmasının yaşandığı gecede şehit düşen 251 vatan evladı ile gazileri de unutmadı. “Şehitlerimiz ve gazilerimiz yüreklerimizde ve milli hafızamızda hep canlı kalacak” diyen Başkan Orhan, milletin tanklara, kurşun ve bombalara karşı yürüyen her bir evladının o karanlık gecenin sabahını adeta demokrasi bayramına dönüştürdüğünü kaydetti. Başkan Orhan, mesajını şöyle tamamladı:

“Vatanı ve milleti için nefsinden, nefesinden feragat eden ve hatta tabutlarına bile sığmayan şehitlerimizi her daim rahmetle, minnetle anacağız. Onlar bizim hep övünç ve kıvanç kaynağımız olacak. Gazilerimiz ise, adeta destana dönüşen o gecede yaşananlara dair en canlı ve de milli vesikalarımız olarak kalacak. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millet için yürümeye, halka ve dolayısıyla Hakk’a hizmet için koşmaya, koşturmaya ve millete karşı duranlara set olmaya, bent olmaya, sur olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.”

REKTÖR ÇOMAKLI: 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bazen hayat kendi doğal rutininde akıp giderken bir yerinden kırılır. Öyle bir kırılmadır ki insanın ömründen ömür çalar, dost bildiklerinin aslında bir gizli düşman olduğunu, vatan için savaştığını sandığının vatan haini olduğunu anlar. Aynı toprağın insanı kendi kardeşini gözünü kırpmadan şehit eder. Bunu yaşamak insana en ağır hayat dersini verir.

Yakın tarihimizin en unutulmaz ama unutmayı en çok istediğimiz günüydü 15 Temmuz. Görmediğimizi gördük, yaşamadığımızı yaşadık, düşünmediğimizle sınandık. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve iradesi ile yüzümüzün akıyla, bileğimizin, yüreğimizin gücüyle, gazi ve şehitlerimizin kanıyla ve halkımızın duasıyla çıktık bu cendereden.

Zamanla yaralar kabuk tutsa da biz her zaman atalarımızın emaneti bu kutsal vatanı koruma görevinin gururunu yüreğimizde taşıyacağız. Yaşadığımız ihanetin bize öğrettikleri ile bölünmez birlik ve bütünlüğümüz, bizi biz yapan kutsal değerlerimiz, ortak tarih ve inanç bilincimizle bir daha böyle bir şeyin yaşanmasına izin vermeyeceğiz.

Yaşanan kalkışmanın yıl dönümünde şehitlerimize rahmet dilerken Allah'tan, bir daha bizi böyle bir ihanetle sınamamasını diliyoruz.”

REKTÖR BÜLENT ÇAKMAK'IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Bülent Çakmak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz gecesi Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek için harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak bu hain darbe teşebbüsü, tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti’nin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle kararlı ve dik duruşuyla adeta bir destan daha yazarak engellendi. Vatan aşkını tarihe yazdığımız bu şanlı gün, Türk Milleti’nin demokrasi bayramıdır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ve millet iradesinin sergilendiği 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde başta gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda ederek, darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir olmak üzere, ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için göğsünü siper edip şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnetle yad ediyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Acısını hâlâ yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”

BAŞKAN ORAL’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 15 Temmuz'da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.

Başkan Oral, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin 5.yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Başkan Oral mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz öyle bir gün ki içinde hem ihanet, hem de zafer var. 'Ben öleyim ülkem yaşasın' diyen şehitleri sayesinde yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye. 15 Temmuz'un, Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun ki milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden saldırı karşısında dik durdu canı pahasına milli değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla, hep birlikte bir destan yazdık. 15 Temmuz destanını yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, minnetle anıyoruz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Rabbim ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın."

FIRAT: DÜŞMAN UYUMAYACAKTIR

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin, Türkiye’nin geçmişten bugüne elde ettiği başarıların önünü kesmek için yapılan bir ihanet kalkışması olduğunu anımsattı.

FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin 5’inci yıldönümünde bir mesaj yayınlayan ESOB Başkanı Rasim Fırat, o gece yaşananların unutulamayacağını ifade etti. Türk Milleti’nin özgürlüğüne ve demokrasiye düşkün olduğunu vurgulayan Başkan Fırat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“O gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu ihanet girişimini bertaraf ettik. Ancak unutulmamalı ki, düşman uyumayacaktır. Ülkemizin her alanda gösterdiği ilerleme, iç ve dış mihrakları rahatsız etmektedir.

O gece, ekonomik istikrarın önünü kesmek ve işleyen çarklara çomak sokmak isteyen FETÖ’cülere karşı Ahi kültüründen gelen esnafımız da dimdik durmuştur. Bugün de, yarın da ülkemizin geleceği için aynı kararlılık ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek, bu tür anti demokratik uygulamalara geçit vermeyeceğiz.

Geçmişten bugüne ülkemiz ve milletimize acılar çektiren, derin izler bırakan darbe girişimlerinin Türkiyemizi geri götürmesine müsaade edemeyiz. Çocuklarımız ve gelecek yarınlar için çalışmaya hatta daha çok çalışmaya devam etmeliyiz. Öyle ki, ekonomik istikrarın korunması başta demokrasi olmak üzere her alanda güçlü temellere sahip bir Türkiye ile mümkün olabilir. Bu vesileyle ülkemiz uğruna canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

BAŞKAN YAŞAR'DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin demokrasi tarihi için bir milat olan 15 Temmuz'un 5’inci yılını idrak ettiklerini belirten Başkan Yaşar mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. Hain darbe girişiminde bulunanlar milletimizin vicdanında en ağır şekilde mahkûm edilmiştir. Bayrağımıza ve ezanımıza kasteden hainlere karşı karanlık geceden aydınlık güne milletimizin dik duruşuyla ulaştık. Bundan sonra insanların hürriyetine kast etmek kolay olmayacaktır. Türk milleti yeri geldiğinde esaret altına olmaktansa ölmeyi, vatanı için şehit olmayı tercih eder. Bunun en bariz örneği 15 Temmuz’da yaşanmıştır. Bugüne kadar yürekleri ile destan yazan milletimiz 15 Temmuz gecesi de canına, malına ve vatanına kasteden hain ve alçakça saldırıya karşı yüreğini ortaya koyarak darbe girişimini geri püskürtmüş, destanın yürekle yazıldığını göstermişti. Demokrasi destanının nasıl gerçekleştiğini, Başkomutanımız olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetini, milletimizin cesaret ve dirayetini, aziz kahramanlarımızın vatan uğruna nasıl şehit düştüğünü altın harflerle yazmıştır. Tarih, iman ve bayrağı için tankın önüne çıkma kudretini gösterenlerin kahramanlığını asla unutmayacaktır. Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini şiar edinen bizler, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Türkiye demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. Bu vesileyle bu devlet uğruna canını ortaya koymuş Şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı bir kez değil binlerce kez rahmetle anıyorum. Gazilerimize de hürmet ve sonsuz saygılarımı iletiyorum.”

BAŞKAN SAĞLAM’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Horasan Belediye Başkanı Hüseyin Sağlam 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Sağlam, “15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışladır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladı. Ancak bu hain darbe teşebbüsü tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti’nin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazılarak engellendi. Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, Baş Komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karışlarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır. 15 Temmuz Darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etti. Milletimiz, açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktı ve bu hain darbe teşebbüsü bertaraf edildi. Gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda eden darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i ve diğer demokrasi şehitlerimizi unutmadık, asla unutmayacağız. Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca tüm Horasanlı kardeşlerimi 15 Temmuz Perşembe günü, saat 18.00’de Horasan Belediyesi önünden başlayacak Milli Birlik ve Demokrasi Konvoyuna akabinde sabah namazına kadar devam edecek milli birlik ve demokrasi nöbetine davet ediyorum” şeklinde konuştu.

DAGC VE DGF’DEN DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) yönetim kurulları adına Başkan Feridun Fazıl Özsoy 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Demokrasinin ve milli değerlerin yaşatılabilmesi yolunda gazetecilerin büyük görev üstlendiğini ifade eden Özsoy, Türk Basını’nın bu vazifesini her zaman olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da şehit olma pahasına yerine getirdiğini belirtti.

Millet iradesinin dışında herhangi bir gücün tanınmadığı vurgulanan mesajda, 15 Temmuz 2016’da yaşananların iyi okunması ve unutulmaması ve dersler çıkarılması gerektiği hatırlatıldı.

Gazetecilerin mesleğini, milletin değerlerinin dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da yaşanılır kılınması adına, tüm zorluklara rağmen mücadelesini devam ettirirken, 5 yıl önce yaşanan hain işgal ve darbe girişiminin önlenmesinde büyük görev üstlendiği söyledi.

Başkan Özsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsız ve özgür yayın yapan medya, tüm gücüyle darbe girişimi ve darbelerin karşısında durarak ve engellenmesine katkı sağlamış, hatta kilit rol oynamıştır. Demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyası 15 Temmuz gecesi önemli bir sınavı başarıyla vermiş ve bir de şehidi olmuştur. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bize bir kez daha göstermiştir ki, artık Türkiye’de darbe heves ve girişimleri geçmişte kalmıştır. Tarihte sayısız örneklerde ve 5 yıl önce olduğu gibi kendi insanına kurşun sıkabilecek, milli iradenin mekanı olan meclisi bombalayacak kadar gözü dönmüş, hain ve katillerin girişebilecekleri her türlü alçakça hareketler misliyle karşılık bulmuş, Türk Milleti’nin topyekun karşı duruşuyla bertaraf edilmiştir. Türkiye’nin sorunlarının çözümü ancak ve ancak demokratik sistem içinde olmalıdır. Bir başkasına hayat hakkı tanımayan yaklaşımların Türkiye’nin gündeminden bir daha gelmemek üzere düşmesi gerektiğini, güvenlik güçlerinin ancak ve ancak vatanın birliğini korumak maksadı ile kullanılabileceğini, milleti oluşturan unsurların tümüne ve milletin değerlerine karşı tüm girişimleri reddettiğimizi, Milli iradenin üzerinde başka bir beşeri gücü kabul etmediğimizi haykırıyoruz. Bizler, en zor zamanda, en zor şartlar altında birliğimizi, beraberliğimizi ve kararlılığımızı muhafaza edeceğiz. Milletimize, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, bir kez daha geçmiş olsun derken, darbe girişimini ve terörü lanetliyoruz. Başta basın şehidimiz olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyoruz.”

Özsoy, açıklamada ayrıca, ülke ve milletin gelişmesi , değerlerinin yaşatılması yolunda görevini her vakit yerine getiren basın kuruluşlarının pandemi süreci ile birlikte büyük sıkıntılara katlandığını belirtti. Özsoy, bu süreçte basın kuruluşlarına çeşitli uygulamalarla destek verilmesine rağmen, son zamanlarda basına uygulanan ve bir hayli zor durumlara yol açacak tasarruf uygulamalarına da çözüm bulunmasını istedi.

BARLAK: ÜLKEMİZE ÇEKİLEN EN KAHPE SİLAH FETÖ’DÜR

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da büyük bir demokrasi savaşı verdiğini belirten Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak, “Kendilerini ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh Konseyi’ olarak tanımlayan hainler, yüzlerce kişinin yaralanmasına ve 251 vatan evladının şehit olmasına sebep oldular.” dedi.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin bir grup FETÖ’cü askerin marifetiyle gerçekleştirildiğini hatırlatan Barlak, milletin dirayeti ve kahraman vatan evlatlarının direnişinin destanlaştığı darbe gecesinde yaşanılanların unutulmaması gerektiğini belirterek, “Geçmiş, gelecekten haber verir. Öyle ise geçmişi asla unutmadan yarınlara bakmalıyız. Ülkemize karşı en kahpe silah 15 Temmuz gecesinde çekilmiştir. O gün yaşananlar unutulmamalı ve benzeri her türlü senaryoya karşılık hazır olunmalıdır.” dedi. Barlak mesajında şunları söyledi:

 “15 Temmuz gecesinde yaşanılanları kısaca hatırlayacak olursak; Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiri ile ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülke genelinde sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Eski adıyla Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü FETÖCÜ askerler tarafından kapatıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi F-16 savaş uçakları tarafından dört kez bombaladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bombalama girişiminde bulunuldu. Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve bazı üst düzey komutanlar rehin alındı.

Neticede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşlar polis ve askeriyle birlikte kahramanca çarpışarak 251 şehit ve yüzlerce yaralı verdi. Türk siyasi tarihine 12 Eylül 1980 askerî darbesinden 36 yıl sonra gerçekleştirilen ilk askerî darbe teşebbüsü olarak geçen bu kalkışmada başta TRT olmak üzere basın kuruluşları da saldırıya ve işgallere uğradı. Her türlü tehdit ve bombalamaya rağmen görevini kahramanca yapan medya kuruluşları, bu demokrasi savaşında üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve devleti ele geçirmeye teşebbüs eden hainlere pabuç bırakmamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü kutluyor, 251 şehidimizi rahmet ve minnetle, yüzlerce gazimizi de saygıyla yad ediyorum.”

BAŞKAN ÇAKIR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “15 Temmuz ihanetini asla unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, yarın 5’inci yıldönümü geride kalacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. Çakır, 15 Temmuz’un bir gecede demokrasi bayramına dönüşen hain bir kalkışma olduğunu belirterek, “15 Temmuz’u bu millet hiçbir zaman unutmayacak. Tarihsel süreçte birçok darbeyi yaşamış olan bu milletin üzerine tankla, topla ve tüfekle yürüyenler, hak ettikleri cezalara çarptırılmış olmakla birlikte tarihin çöplüğündeki yerlerini de almış oldular. 15 Temmuz, millet iradesine karşı duranlara verilmiş olan bir ders niteliğindedir. Kim ne derse desin, bu topraklarda bundan böyle hiç kimse bu milletin iradesine karşı duramayacak, bu milletin üzerinde hesap v ekitap yapamayacaktır” diye konuştu.

15 Temmuz akşamında insanların sel olup sokaklara aktığı illerin başında Erzurum’un geldiğini vurgulayan ABB Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, günlerce süren demokrasi nöbetlerinin milletin iradesine sahip çıkma direncini gösterdiğini ifade etti. Hain terör örgütü FETÖ’nün emperyalist güçlere uşaklık etmede adeta zirve yaptığını ve bunu da 15 Temmuz kalkışmasıyla gösterdiğini anlatan Çakır, “Kim olursa olsun bu millet teröre hiçbir zaman geçit vermeyecek, vesayete sürekli karşı duracak ve iradesini her zaman hakim kılacaktır. Bu milleti vatanıyla, toprağıyla, bayrağıyla istiklal ve istikbaliyle imtihan etmeyi düşünenler, kırk düşünüp bir karar versinler. Aksi halde bizde toprak çok; haini de gömeriz, terörü de gömeriz, teröristi dev gömeriz. Ve kimse bu konuda bizi sınamaya kalkışmasın!” uyarısında bulundu.

15 Temmuz’da Türkiye’nin dört bir yanında şehit düşen kahraman vatan evlatlarını da rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “O gece milleti için toprağa düşenlerimiz oldu. Milleti için can verenler, canından geçenler oldu. Şehitlerimizi elbette unutmayacağız; onları yüreklerimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Allah hepsine rahmet eylesin, şehadetleri kutlu ve mübarek olsun. Gazilerimize de, yine Allah uzun ömürler versin, sağlık, sıhhat ve afiyet üzere kılsın” dedi.

YILDIRIM: 100 YIL ÖNCEKİ MİLLİ RUH, 15 TEMMUZ’DA DA KENDİNİ GÖSTERMİŞTİR

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzurum Bölge Başkanı Bülent Yıldırım, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin Türk halkının güçlü direnişi sayesinde bastırıldığını ve Türkiye demokrasisinin büyük bir tehlike atlattığını ifade etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yıldırım, “Nasıl ki Kurtuluş Savaşında atalarımız, halkımız, yediden yetmişe işgalcilere karşı varını yoğunu ortaya koyarak direnmişse, aynı ruh yüz yıl sonra tekrar ortaya çıkarak 15 Temmuz gecesi kendisini göstermiştir.” dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi halkın karşı çıkmasıyla engellenen ilk darbe girişimi olma özelliği taşıması nedeniyle önemli olduğunu kaydeden Bülent Yıldırım, “15 Temmuz direnişi ile Türkiye ve Türk halkı tüm dünyaya örnek olacak bir demokrasi ve bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Başarılı olması mümkün olmayan bu girişim tam anlamıyla bir vatan hainliğiydi. Demokraside egemenlik halka aittir, bu tecrübeden öğrenilen dersler ile tarihsel anlar yaşamış olmanın getirdiği özgüven ve bilgelik Türk halkının demokrasi yolunda ilerlemesine ışık tutacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Erzurum Harita ve Kadastro Mühendisleri Bölge Temsilciliği olarak demokrasiye, ülkemizin tam bağımsızlığına zarar verecek her türlü eylemin, girişimin, askeri ya da sivil darbenin karşısındayız” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizin büyümesini, birlik ve beraberliğini engellemek isteyen terör ve güç odaklarının maşaları tarafından ülkemize ve milletimize karşı haince ve kalleşçe yapılan bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyor, bu vesileyle bayrağımız, ezanımız, devletimiz ve hak ile özgürlük için canlarını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, bu uğurda gazi olan vatandaşlarımıza, bundan sonraki yaşamlarında güzellikler diliyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.